Paylaş
Anakent Belediyesi Bornova’da beş bin kişilik Açıkhava Tiyatrosu yaptıracağını duyurmuş da, sayıyor Nedim Bubik: Kültürpark’ta, İnciraltı Kent Ormanı’nda, Bornova Büyük Park’ta birer Açık Hava Tiyatrosu, hemen her ilçede kültür merkezleri ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ile Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi...
Daha da ekleyelim: Üç salonlu Atatürk Kültür Merkezi, iki salonlu Sabancı Kültür Merkezi, Kültürpark’ta İsmet İnönü Sanat Merkezi ile Kültür Sanat ve eski Belediye Toplantı Salonu, Konak Belediyesi’ne bağlı Güzelyalı ve Eşrefpaşa’da iki tiyatro, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin terk ettiği eski tiyatro ve yeni açılan tiyatrosu.
DÜĞÜN, NİŞAN VE HAVAGAZI
Ve sorguluyor Nedim Bubik, “Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi... Kaç etkinlik düzenlendi burada? Bir kafe, bir D&R dışında terk edilmiş gibi duruyor. Tarihi Havagazı Fabrikası... Ya işlevi?.. Şimdi düğünler, nişanlar başladı.”
Yazısı “takıntılı” bir umutla bitiyor salı komşum Nedim Bubik’in: “Etkililer, yetkililer mutlaka düşünmüştür. Yakında mutlaka çekim yeri haline gelir bu eserler. Peki nereden mi çıktı bu? Kötümserlik mi? Yok canım, değil, sadece takıntı.”
Takıntı!
Kim takacak acaba, durmamacasına yazsak!
Nasıl sesi çıkar o boş kutuların!
İzmir Devlet Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi’nin, onca mekan bolluğu arasında çağdaş ölçülere göre gittikçe daralmış sahne ve salonlarda yıllardır süren sıkışıp kalmışlığını umursayan var mı?
VE ÇARE
Kültür ve Sanat etkinliklerine “mekan” olacak yer açısından İzmir’den daha zengin kent neredeyse yoktur da ülkemizde, neden o mekanlara “can”verecek soluğu yoktur, sesi çıkmaz İzmir’in? İzmir’in kendi kültür ve sanat üretkenliği neden o yerleri doldurup taşırmaya yetmez?
Gerçekte bir suçlu bulmak zor, gerçekten. Öyleyse neden?
Paylaş