Paylaş
Israrla ortak akıl çağrısı yapan ve kentin gelişiminde turizmin önemine dikkat çeken Vali Yüksel’in sözlerinin satır arasında kalan çok önemli bir cümlesi vardı. “Bu şehre Milli Takım en son ne zaman geldi, buna bakın...”
Gerçektende de baktığımızda, bu şehre Milli Takım’ın resmi maç için en son 20 yıl önce 28 Ekim 1992’de geldiğini gördük.
ARDA 5 YAŞINDAYDI
İki hazırlık maçı dışında Ankaralılar, Milli Takım’ı en son 1994 Dünya Kupası elemelerinde San Marino maçında gördüğünde bugün Milli Takım’da forma giyen Arda Turan 5, Gökhan Gönül 7, Sercan Saraer 3 yaşındaydı.
O zaman forma giyen Hakan Şükür şimdi 41, Aykut Kocaman 47, Rıdvan Dilmen 50, Rıza Çalımbay da 52 yaşına geldiler.
KİM DERT EDİNDİ
20 yıl dile kolay. Bugüne kadar acaba kentin hangi yöneticisi, Milli Takım’ın Ankara’ya gelmemesini dert edindi? Ya da hangi yönetici, Futbol Federasyonu’na açıp da Ankara’ya niye maç vermiyorsunuz diye sordu?
Bir ülkenin Milli Takımı’nın o ülkenin başkentinde 20 yıl boyunca resmi maç oynamaması, Futbol Federasyonu’nun ayıbı mıdır yoksa o kentin mi? Dileriz Vali Alaaddin Yüksel’in dikkat çektiği bu çok önemli eksiklik, en kısa sürede giderilir.
Tiryaki yanıt verecek mi
ANKARA Valisi Aladdin Yüksel’in yine gazetemizi ziyaretinde belediye başkanlarına sitem dolu sözleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten anında yanıt buldu. Restorasyonlarla ilgili konuşan Yüksel, Büyükşehir ve Altındağ belediyelerine yüklü miktarda kaynak ayırdıklarını anlatarak, “Buna rağmen belediye başkanı kalkıp da ‘Ben yaptım’ diyorsa ben ne yapayım” ifadesini kullanmıştı. Yüksel’in bu sözlerinin ardından Gökçek, vakit geçirmeden Vali Yüksel’e teşekkür etti. Henüz Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den herhangi bir açıklama gelmedi. Bakalım Tiryaki, Yüksel’e yanıt verecek mi?
Festivale dair notlar
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin üst geçitlerdeki asansörleri kullanılabilir hale getirdikten sonra yalnızca engelli ve 60 yaş üstü vatandaşların kullanabileceğini öngören kararının ardından yazdığım yazıda “Hiç yoktan iyidir” kararı değerlendirmesini yapmıştım.
Aynı şekilde, Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle Çansera’da düzenlenen Ankirockfest de “Hiç yoktan iyidir festivali” oldu. Sanatçılar, hem çok ünlü hem de çok iyi sahne performansları olmasına rağmen, festival alanı, “inşaat alanı” gibiydi.
ALIŞKANLIK DEĞİŞTİ
Hem ulaşımı kolay olması hem de rüzgar almaması nedeniyle 100. Yıl’daki Çansera, Ahlatlıbel’den daha iyi bir seçimdi fakat, alan festivale yetişmemişti. Buna rağmen, tam anlamıyla bittiğinde Çankaya Belediyesi, hem 100. Yıl halkına hem de Ankara’ya çok önemli bir park kazandırmış olacak. Festivale dönecek olursak, Ankaralıların gösterdiği ilgi beklendiğinden düşüktü. Bilet fiyatları belki biraz daha düşük tutulsa, daha fazla seyirciyle daha coşkulu bir festival olabilirdi. İzleyiciye de bir cümleyle değinelim. Sosyal medya alışkanlığı, konser dinleme alışkanlıklarını da değiştirdi. Herkesin elinde telefon ya çektiği fotoğrafı twitter’a, facebook’a koyuyor, ya da konseri bırakıp internetle meşgul oluyor.
Paylaş