ÇOĞUNUZA ulaşmıştır, şimdi var mı bilmiyorum. Bir mektup gelirdi, siz de o mektubu başkalarına gönderirseniz zincir büyür, tabii doğal olarak kárınız artardı.
Daha önce de bu zincir hakkında bilgi edinmiştim. İşte gerçek saadet zinciri bu, kitabın daha çok kişiye ulaşması, onların aydınlanması için kurulan bir saadet zinciri.
Biraz bu zincir hakkında bilgi vereyim:
19 Ekim 2002’den bu yana Bergama’nın 8 köy, 2 beldesinde, Manisa’nın 2 köy ve 12 beldesinde toplam 14 kütüphane açan Rasime Şeyhoğlu (76 ) ve oğlu Recai Şeyhoğlu’nun adını taşıyan kütüphaneler zincirinin 15’incisi Manisa İli Saruhanlı İlçesi’nin Koldere Beldesi’nde 28 Ocak Pazar günü hizmete giriyor.
Kütüphane binası belediyeye ait ve 4 bin kitapla kapılarını okurlara açacak. Açılışı yönetecek Emrah Şeyhoğlu, TÜBİTAK muhabiri, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi. Açılışta çellist Alişan Keysan, viyolonseli Kolderelilere tanıtacak, bağlama eşliğinde türkü söyleyecek.
Gazeteci Öcal Uluç da bir konuşma yapacak.
SLOGANLARI şu: "Köylerde Rönesans."
Kitap okuyacaklar, çoksesli müziği dinleyecekler.
Recai Şeyhoğlu, Muğla Eğitim Enstitüsü mezunu, çeşitli soruşturmalardan sonra beraat etti, emekliye ayrıldı. Şimdi İzmir’de zihinsel engelliler öğretmenliği yapıyor. Rasime - Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri’nin aylık yayın organı İMECE’nin imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü.
2002 Mart’ında dil kökü kanserine yakalanınca, annelerinin adını yaşatmak için bu zinciri kurdular. Sağlığı yerinde.
Zincirin halkalarının bulunduğu, kütüphanelerin kurulduğu köy ve beldelerin, bunlarla şenlendiğine, dünyaya açıldığına inanıyorum. Kitaplar dışında dinledikleri müzikle de estetik beğenilerinin yükseldiğinden kuşkum yok.
Kütüphanelerin önüne de ünlü yazarların, sanatçıların adına ıhlamur, çam ve çınar fidanları dikiyorlar.
* * *
ÖRNEK bir çalışma. Böyle bir saadet zincirini kuranlar mutlu olur.