Abartmayın, sağduyulu kalın

Aslan burcunun dokuzuncu derecesindeki dolunay sert ve zor bir haftayı işaret ediyor. Aslında kendinize inancınızı ve güveninizi pekiştirmek, kendinizle gurur duymak için ideal bir zaman. Ancak sizi ele geçirecek tutkulara dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Abartmayın, sağduyulu kalın
Perşembe günü, yani 28 Ocak’ta Aslan burcunun dokuzuncu derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Bir taraftan Mars ile Uranüs birlikteliği, diğer taraftan Jüpiter ile Satürn birlikteliği bu dolunayla etkileşimde olacak. Oldukça sert ve zor bir dolunay haftası. Dolunay 13 gün kadar etkin kalacak.

Güneş’in yönettiği Aslan’da ve Güneş gününde gerçekleşen bu dolunay kendinize inancınızı ve güveninizi pekiştirmek, kendinizle gurur duymak, çevrenizin beğenisini toplamak konusunda sizi bilinçli adımlar atmaya yönlendirebilir.

Benlik duygusunu ön plana çıkararak tanınma, beğenilme, takdir edilme arzunuzu harekete geçiren enerji yaratıcı özelliklerinizi besleyebilir. Bir yandan da dramatik, abartılı, dikkat çekici davranmanıza neden olabilir. Dolunayın etkin günlerinde sahnede olmak, dostlarla
eğlenmek, size uzatılan dostça bir eli tutmak isteyebilirsiniz. Sevdiklerinize isteklerinizi kabul ettirmek gündeminizde olabilir.

Haberin Devamı

İlgi odağı olma arzusu...

Ayrıca, bu dolunay sanat faaliyetleri, her türlü eğlence, gösteri ve etkinlik için uygun bir zaman yaratıyor. Düşüncelerinizi samimi, candan ama bir yandan da esprili bir şekilde aktarmak size popülerlik katacak. Aslan’ın ilgi odağı olma arzusunu içimizde hissedeceğiz. Sevdiğinize ilanı aşk edebilir ya da çok seveceğini bildiğiniz bir hediye alarak aşkınızı pekiştirebilirsiniz. Yaratıcı, eğlenceli yönlerinizi öne çıkaran tavırlarla sevgilinizle harika bir hafta geçirebilirsiniz. Dolunay haftasında risk almaya çok daha yatkın olacağız ama dikkatli olmakta fayda var. İşin içinde Jüpiter de olacağı için her türlü duygu ve hareketi abartılı bir şekilde yaşayabilirsiniz. Eğitimler ve yolculuklar da organize edilebilir.

Bu süreçte sağlığımıza dikkat etmek gerekiyor. Özellikle de kalp, omurga, üst mide, dolaşım sistemi ve sırt bölgesine... Dolunayın meydana geleceği Aslan burcunun dokuzuncu derecesi şahdamar ve boyunla ilgilidir. Şimdi daha çok sıvı tüketin. Çok fazla kafein veya uyku kaçıracak gıdalar almamakta fayda var. Zira uykusuzluk söz konusu olabilir. Özellikle kalple ilgili bir probleminiz varsa bu dolunay haftasında kalbinizi çok fazla yormamaya özen gösterin. Asselus Austral sabit yıldızı da dolunayla etkileşimde olduğu için kazalara ve yanıklara dikkat etmek gerekiyor. Bu yıldız göz sorunlarına da işaret eder, gözlerinize de dikkat.

Haberin Devamı

Libidonun arttığı bir dönem

Bu dolunaya Mars ile Uranüs birlikteliği ve Jüpiter’in sert etkileri olacak. Bizi sınırlayan ne varsa kurtulmak için harekete geçeceğimiz bir zaman dilimi. Fakat bu iş planlı ve programlı olmaz. Aksine Mars’ın getirdiği öfkenin etkili olma ihtimali epey yüksek. Bu ikili hayatı altüst eden kötü sürprizlere hazırlıklı olmamız gerektiğine dair de bir uyarı... Özellikle Boğa burcunun sembolize ettiği parasal konular, aşırı inatçılık, çokça sahiplenme, kontrol etme duygusu ciddi krizlere sürükleyebilir. Belli ki tutkular sizi ele geçirecek ve bu duyguyla hareket edeceksiniz. Sağduyuyu elden bırakmayın.

Mars ile Uranüs dengesiz ve tutarsız bir enerji yaratır. Bu nedenle amaçlarınızdan sapmadan yolunuza devam etmeye çalışın. Yapabilirseniz tabii... Libidonun oldukça artacağı bu dönemde cinsel anlamda farklı ve yeni şeyler deneyebilir, yatak odanızı daha hareketli, daha renkli bir ortama dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Jüpiter’in bu dolunaya sert açısı her şeyin abartılabileceğine işaret ediyor. Bu dönemde yaşanacak her şey kocaman bir hale dönüşecek. Abartılı yeme-içme, para harcama, seks, ego, özgürlük, kavgalar ve inat ...

Sabit yıldız Asselus Austral, Güneş ve Mars tabiatında bir yıldız. Kahramanlık etmek, meydan okumak, savaş vermek anlamına gelir. Bu yıldız aşırı inatçılığı da getirir. Bu yüzden bu dolunay zamanı keçi gibi inatçı insanlarla karşılaşabiliriz ya da biz öyle bir inat içine girebiliriz. İnatçılık yapmamakta; farklı seslere, düşüncelere, renklere, fikirlere açık olmakta fayda var.

Türkiye ve dünyaya etkileri

Aslan burcu dünya astrolojisine göre yöneticiler, ünlüler, çocuklar, eğlence yerleri, lüks mekânlar, gazinolar, başkentler, şov dünyası ve altınla sembolize ediliyor.

Haberin Devamı

Dolunay, Mars ve Uranüs’ün birlikteliğiyle isyanları, halkla yöneticiler arasındaki gerginlikleri, parasal konularda meydana gelebilecek skandalları işaret ediyor. Bu dönem büyük finansal riskler de söz konusu. Borsada ani iniş ve çıkışlar görebiliriz.   Volkanik hareketlenmeler, özellikle başkentlerde patlamalar, ateşli silahlar, büyük yangınlar ve kazalar söz konusu olabilir. Askeri hareketlilik, meydan okuma gibi olaylarla karşılaşabiliriz. Sabit burçlar arası bu zorlu görünüm grevler, isyanlar olabileceği gibi depremleri de tetikleyebilir. Çocuklarla ilgili skandallar ortaya çıkabilir. Sanatçılar, tiyatrocular grev yapabilir. Asselus Austral sabit yıldızıysa çokça yağmura ve meydan okuyan liderlere işaret ediyor.

Haberin Devamı

Dolunay, Türkiye haritasında ikinci eve düşüyor ve aynı anda hem 11’inci hem de 8’inci evi tetikliyor. Türkiye açısından bu dolunay tamamen parasal konuları, vergileri, ödemeleri, kazançları ve meclisi tetikliyor. Kabine ve Meclis’te revizyonlara gidilmesi mümkün. Meclis’te ciddi ve büyük tartışmalar, kavgalar yaşanabilir.

ÖZÜR: Malum Merkür retro etkileri başladı. İletişimde haylazlıklarıyla bilinen Merkür beni de etkiledi. Geçtiğimiz haftanın Hürriyet Cumartesi ekindeki yazımı gönderirken yanlış klasörden ekleme yaptığım için daha önce başka bir gazetede de yayımlanan yazımı okumuş oldunuz. Yazdıklarım doğru olsa da böyle bir dikkatsizlik yaptığım için Hürriyet okurlarından özür dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları