Kahvaltılık olarak yaparsanız sarımsak ilave etmenizi tavsiye etmiyorum. Fıstık yerine ceviz, fesleğen yerine kişniş veya maydanoz ilave edebilirsiniz.
Malzemeler:
400 gram tam yağlı inek beyaz peynir (orta sert)
100 gram lor peyniri
10-15 yaprak fesleğen
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Antep fıstığı (file, tuzsuz ve kabuksuz)
Zeytinyağı
İdeal bir sufle kıvamı çikolatalı mus ve kek arasındadır. Bolca hava kabarcığı içerir, içindeki çikolata asla su gibi akmaz. Ayrıca sunumu tabakta değil kabın içinde olur.
Malzemeler:
300 mililitre süt (1 su bardağı + 1/4 su bardağı)
2 yemek kaşığı mısır nişasta (30 gram)
300 gram bitter çikolata
2 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta akı
5 yemek kaşığı şeker
Malzemeler:
Choux (profiterol hamuru) için:
350 mililitre (1 su bardağı + 3/4 su bardağı) su
190 gram (1 su bardağı + 3 yemek kaşığı) un
120 gram tereyağı
5-6 adet yumurta
Çimdik tuz
Çimdik şeker
Malzemeler:
1 su bardağı baldo pirinç
10 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı tarçın
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Malzemeler:
2 kişilik
1,5 su bardağı makarna (ben burgu kullandım)
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Ben içine ızgara kabak ilave ettim fakat avokado da koyabilirsiniz.
Füme yerine marine somon ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
200 gram füme somon
1 adet kabak (veya avokado)
200 gram sürülebilir taze peynir.
Tuz
Son bir detay daha, orjinal tarifinde kreması şeker ile çırpılmış kremadan yapılır. Fakat ben hem yumurta sarılarını değerlendirmek hem de (bence) daha fazla lezzet katmak için diplomat kreması ile yaptım, yani çırpılmış krema ilaveli pastacı kreması ile. Tadı daha güzel, kıvamı daha tok oluyor bence.
Geçelim tarifimize...
Beze için malzemeler:
3 adet yumurta akı
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
Malzemeler:
(8 adet için)
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çimdik tuz