Paylaş
Gazete haberlerinden önce, ilk bilgiler ışığında kenti temsile hazırlanan isimleri kabaca değerlendirelim.
Büyükşehir Belediye yönetimi de iktidar partisinde olduğu için AK Parti’li milletvekillerinin yerel unsurları harekete geçirmesi zaten beklenemez. Burada mercek altına alınacak isimler CHP’li ve MHP’li adaylar olmalıdır.
“31 koltuktan muhalefete düşecek sandalye sayısı kaç olacak?”, “Son yerel seçimde yaşanan çekişme 12 Haziran seçimlerinde de yaşanacak mı?” sorularına yanıt aramadan önce ana muhalefet partisinden gelen bilgiler ışığında Ankara’yı temsile hazırlanan isimlere bir göz atalım:
Birinci bölge(sırasıyla): Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, Emine Ülker Tarhan, Aylin Nazlıaka, Bülent Kuşoğlu, Levent Gök, Emre Doğan, İlyas Güven Eroğlu, Sema Kendirci, Veli Özdemir, Necati Yılmaz, Faruk Özdemir
İkinci bölge(sırasıyla): Gülsüm Bilgehan, İzzet Çetin, Sinan Aygün, Gökhan Günaydın, Seyhan Erdoğdu, Ekrem Kerem Oktay, Alper Taşdelen, Alirıza Erbay, Ali Arif Özzeybek, Yakup Akkaya, Perihan Sarı, Turan İçli
Kumar listesi
Önder Sav, Yılmaz Ateş, Tekin Bingöl ya da Hakkı Süha Okay’ın listede olmamasına girmeden, yerel unsur bazında değerlendirme yapacak olursak, tek kelimeyle CHP’ninki tam bir “kumar” listesi. Özellikle bölgesel unsurların yoğun olduğu Ankara’nın dış ilçelerinin yer aldığı ikinci bölgede “Ankaralılık” vurgusu yapılamadığı gibi, örgütte küskünlük yaratmaya müsait isimlere yer verilmiş.
Sıcağı sıcağına Ankara İl Başkanı Tarık Şengül’le görüştüm. Listeleri nasıl değerlendirdiğini ve bir kırgınlık yaşanma ihtimalini kendisine sordum. Şengül’ün değerlendirmesindeki satır araları hayli çarpıcı oldu:
Şengül’den ince mesaj
“Zorlu bir süreç yaşadık. 420’nin üzerinde aday arasından bir seçim yapıldı. Genel Merkez organlarımızın yaptığı tercihlere saygı duyuyoruz. Beklentimiz il örgütümüzden gelen adayların daha fazla temsil imkanı bulmasıydı. Örgütten gelen adaylarımızda anlaşılır bir burukluk olması doğal. Ancak şu bir gerçek ki örgütümüz önümüzdeki süreçte çok çalışmamız gerektiğinin bilincinde. Aday gösterilmeyenler de dahil tüm örgüt bugün itibariyle görevinin başında ve bilincindedir. Bugün Genel Başkanımız’a Ankara Seçim Stratejisi’ni sunacağız. Ondan sonra Ankara ili sınırları içinde ulaşılmadık yer bırakmayacağız. 12 Haziran’da Ankara’nın siyasal coğrafyası başka türlü oluşacak.”
“Sembol” isimlerin yokluğunda, CHP’nin parti örgütünü ne denli çalıştırıp, çalıştıramayacağını göreceğiz.
Yavaş’sız MHP’nin işi zor
MHP’de ise detaylara çok girmeye gerek yok. Türkiye’deki diğer illerden Ankara’yı ayırmak gerekir. Ankara’da partinin tartışmasız en kabul gören ismi Mansur Yavaş listede yok. Yavaş’ın adaylığında yüzde 27’ye dayanmış MHP basit hesapla bu oyu genel seçimlerde de alırsa, en az sekiz milletvekili çıkaracak. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, “Muhatabım değil” dediği Yavaş’ın yokluğunda, merak edilen soru şu:
“MHP sekiz milletvekilinin yakınından geçebilecek mi?”
13 Haziran sabahını beklemeden söyleyelim: Çok zor....
BEDAŞ susunca vatandaş konuştu
BAŞKENT Fısıltıları’nda geçtiğimiz hafta BEDAŞ’ta bizzat yaşadığım sorunu yazınca bir çok Ankaralı’dan e-posta ve telefon aldım. İdari işleyişteki sıkıntılarını ve hizmet almadaki problemlerini ilettiler.
Yazımın ardından tahmin ettiğim gibi BEDAŞ’tan ses soluk çıkmadı. Söyleyecek bir şeyleri olmadığı için susmalarını normal karşıladım.
Yazımın başında “BEDAŞ susunca vatandaş” konuştu demiştim. Birisi BEDAŞ’ın eski personeli, iki kentlinin e-postası’nı, sıkıntılarını bildiren diğer Ankaralıların aflarına sığınarak yayınlıyorum.
Cennet Saat: Başkent Elektrik Hanımeli Sokak’ta vezne görevlisi olarak çalışıyordum. 1 Nisan itibariyle gerekçesiz işime son verildi. Benimle beraber 20 kişinin daha işine son verildi. O kadar özveriyle çalıştığımı düşünürken bir anda işsizler ordusuna katıldım. Kendimi hala toparlayamamışken, kimsenin bu emeğimin farkında olmamasını hazmedememişken yazınızla inanılmaz mutlu oldum.
Tayfun Çobanoğlu: Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün, Başbakanlık ve bir sürü bakanlık binalarının ve konutlarının bulunduğu, sözüm ona Ankara’nın en mutena semtlerinden olan Çankaya İlçesi Küçükesat mahallesi Bardacık Sokak’ta oturmaktayım. Geçtiğimiz 7 Nisan’dan bu güne kapımın önünden çıplak gözle görebildiğim kadarı ile Bardacık Sokak, Yaprak Sokak, Beyazgül Sokak arası sokak lambaları yanmamaktadır. Akşam üstü okulundan gelen çocuklarımız, cadde başında telefon edip bir büyük ile evine gelebilmektedir. Konuyu 8 Nisan Cuma akşamı 186 arayarak bildirdik ama henüz bir ilgilenen olmadı, arıza giderilmedi.
Son günlerde yaşanan gerek taciz, gerek tecavüz olaylarından bir tanesi de bu karartılan sokakta meydana geldikten sonra mı sokak lambalarını yakılması düşünülecek, anlam veremiyorum...
Paylaş