GÖKÇEK DİRENİYOR

Başkent'te hafta sonu yapılan temayül yoklamasıyla AK Parti, 2014 seçimlerine yönelik aday belirleme çalışmalarında sona yaklaştı.

Haberin Devamı

Aylardır devam eden anket çalışmaları, temayül sonuçlarıyla birleştirilecek. Ardından kasım başında bölge milletvekillerinin ve parti üst yönetiminin Kızılcahamam’daki kampında görüşler toplanacak. Bu veriler ışığında hazırlanan raporlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ve AK Parti adaylarını 15 Kasım’dan itibaren açıklamaya başlayacak.
AK Parti’de adayı en çok merak edilen ve üzerine spekülasyon yapılan iki kent bulunuyor.
İstanbul ve Ankara...
İstanbul’da Kadir Topbaş’la devam sinyali gelse de son ana kadar ‘bir bakan’ın aday gösterilebileceği ihtimaller arasında tutuluyor.

BİR NET BİR FLU

Ankara’ya gelince tablo bir net, bir flu oluyor.
Gezi Parkı olaylarından önce Melih Gökçek’in adaylığı noktasında parti ikiye bölünmüştü. Hatta ‘Gökçek aday olmamalı’ diyenlerin sayısı ağır basıyordu.
Gezi Parkı olaylarında Gökçek’in hızlı refleksi tabloyu değiştirdi.
Başbakan Erdoğan’ın bazı toplantılarda Gökçek’in bu tavrını övmesi, parti içindeki muhalifleri zayıflattı. Gökçek’i takdir etmeseler de sessiz kaldılar.
Bu gelişmeler bir anda ‘Ankara’da Gökçek’in yeri garanti’ sözlerinin Başkent kulislerinde dolaşmasına neden oldu.

Haberin Devamı

ODTÜ GERGİNLİĞİ GÖKÇEK YÜZÜNDEN

Son günlerde önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yle ilgili Büyükşehir adaylığı iması olarak algılanan sözleri, sonrasında AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in, ‘Gökçek kıyamete kadar belediye başkanı kalmayacak’ ifadesi beraberinde, ‘Gökçek’in adaylığı tartışma konusu mu?’ sorusunu getirdi.
Gökçek’e muhalefet ortalama cümlelerle de kalmıyor. Parti üst yönetiminde ve bakanlar arasında ‘20 yıldır belediye başkanı, artık yeter’ düşüncesinde olanların ve bu yönde çalışma yürütenlerin sayısı azımsanamayacak ölçüde.
Temel argümanları arasında, ODTÜ’de yaşanan gerginliklerin Gökçek’in tutumundan kaynaklandığı tezi yatıyor.

ALEYHİME ÇALIŞANLARIN KİMLER OLDUĞUNU BİLİYORUM

Gökçek muhalifleri kapalı toplantılarda, ‘Madem ODTÜ yolu 20 yıllık bir projeydi, neden şimdi yapılıyor. Gezi Parkı gerginliği bitmişken yeni bir soruna Gökçek neden oluyor’ görüşünde birleşiyor. Hatta Gökçek’in bu gerginliği Başbakan Erdoğan’ın kendisini sahiplenmesi için sıcak tuttuğu görüşünde olan bile var. Bazı kesimler ise Gökçek’in çok fazla öne çıkmasından rahatsız.
Gökçek’in ise kendisine yakın isimlere, “Bu direnç benden çok AK Parti’ye zarar veriyor. Benim adaylığımı engellemeye çalışanlar CHP’yi güçlendiriyor. Başbakanımızı aleyhimde konuşarak yönlendirmeye çalışıyorlar. Tıpkı 2009 seçimlerinde olduğu gibi aleyhime çalışan bakanlar ve genel başkan yardımcıları olduğunu biliyorum” dediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

ADAY OLACAKSA GÜÇSÜZ OLSUN

Muhaliflerin öncelikli hedefi Gökçek’in aday gösterilmemesi. İkinci hedef ise son anketleri kötü çıkmayan, temayül yoklamasında ise büyük bir defansla karşılanmayan Gökçek’i ilçe belediye başkanlarının belirlenmesi noktasında etkisiz kılmak ve belediye meclis üyelerini Gökçek’in belirlemesini engellemek.
‘Parti içindeki mücadeleden kim galip çıkacak?’ sorusunun yanıtı Kasım ayında yanıtını bulacak. Tabi ki son sözü Başbakan Erdoğan söyleyecek.

Yazarın Tüm Yazıları