Paylaş
Önümüzdeki günlerde kenti bekleyen yeniliklerle ilgili ipuçları vermeden günün konusuna dönelim.
Yarından itibaren Başkent’te sabaha kadar toplu taşıma hizmeti verilecek.
Detaylarını bugün Mert Gökhan Koç’un haberinden okuyabilirsiniz.
Gece ulaşımı, kentte önemli bir eksiklikti. Sadece sosyal hayat açısından düşünmemek gerekiyor.(Gerçi sosyal hayat açısından bile başlı başına bir sebepti gece ulaşımının gerekliliği.)
Gece çalışan pek çok insanı olumlu etkileyeceği gibi, ekonomik manada da esnafı sevindirecek bir karar.
Burada Okur Yazar köşesinde Fatih Tekeci, Başkent’in toplu taşıma sorunlarını ‘Vatandaştan Başkan Tuna’ya ulaşım brifingi’ başlıklı yazısında detaylı olarak ortaya koymuştu.
Ulaşım sorunlarının başında gelen gece ulaşımı artık Ankara’da tartışma konusu olmaktan çıkıyor. Tuna döneminde uygulama devam eder, sonrasında da kim kaldırırsa siyaseten faturasını öder...
TUNA-GÖKÇEK KIYASLAMASI
GECE ulaşımıyla ilgili ‘Vay, Melih Gökçek yapmıyordu, demek ki yapılıyormuş’ polemiği başlar mı bilmem. Ama muhalefeti, iktidarı... Başkent’te yıllardır süren polemiklerin bu kente ne faydası olduğunu düşünmeli, ondan sonra bu tarz kıyaslamalara girmeli.
FISKİYE GİTTİ SIRADA DİNOZOR MU VAR?
HürriyetAnkara ekibi, Melih Gökçek’in istifa süreciyle hareketlenen yerel gündemi -öncesinde de olduğu gibi- tartışmasız en hızlı şekilde okuyucuyla buluşturdu. www.hurriyet.com.tr’den son dakikalarla da anlık gelişmeleri paylaştı. Bürokrat istifalarını önce Hürriyet Ankara’dan okudunuz. Dün de belediyenin önündeki o meşhur fıskiyenin kaldırılışını.
Sırada Atatürk Orman Çiftliği kavşağındaki dinozor heykeli var iddiaları kulağıma geliyor, bekleyip göreceğiz.
ANKAPARK ne olacak
AŞTİ taşınacak mı?
YAZIYA, Mustafa Tuna’yı soru yağmuruna tuttuk diye başlamıştım. Yol üstü otoparklardan Ankapark’a, taşınması gündemde olan AŞTİ’den yüksek katlı binalara ve spor kulüpleriyle belediye arasında bundan sonra sürdürülecek ilişkilere kadar pek çok konu gündeme geldi.
Tuna, “Gece ulaşımı düşüncesi ilk günden beri aklımızdaydı. Çalışmaları yaptık, açıkladık. Diğer konularla ilgili de brifingler alıyoruz” benzeri cümlelerle soruları ‘şimdilik’ yanıtsız bıraktı. Ama hemen hepsiyle ilgili kısa sürede Ankaralıların istekleri doğrultusunda düzenlemeler yapılacağını da da söyleyerek, “biraz bekleyin” mesajı verdi.
Fuar alanı
bu kez
yapılacak ama...
ANKARA’da belki fuar alanıyla ilgili en çok yazı yazan gazeteci olarak aklımdaki bir konuyu yazmazsam içimde kalacak...
Tarafların arasında uzlaşı olması güzel. Belli ki 2018 içerisinde bitirilme ihtimali çok yüksek. Ankara’nın büyük bir eksikliği giderilmiş olacak.
Ancak...
Bu fuar alanı Esenboğa Havaalanı’nın hemen yanında. Eğer iyi bir tanıtım yapılırsa dünyadan pek çok katılımcı gelecek. Gelecek ve belki çoğu Ankara’nın içine hiç girmeden geldiği gibi gidecek.
Dünyanın birçok yerinde fuar alanı ile havaalanı şehrin karşılıklı uçlarında. Böylelikle fuara gelenler o kentin içinden geçiyor, geziyor, konaklıyor ve şehir ekonomisine katkı sağlıyor.
Ankara için fuar alanının mevcut yerinde bu pek mümkün olmayacak gibi gözüyor.
Akyurtlular kızmasın, fuar alanı artık oraya yapılacak geri dönüşü belli ki yok. Ama olayın aslı bu...
Paylaş