Paylaş
Ama önce Sayın Beklevic’in mesajını okuyun derim. Hem bana ne kadar kızdıklarını anlamış olursunuz hem de ilettikleri çok kıymetli bilgileri kendi ağızlarından öğrenmiş olursunuz. İşte virgülüne dokunmadan Tuna Bekleviç’in sitemleri (kantarın topuzu biraz kaçmış ama n’apalım. Bu arada parantez içleri metne benim müdahalelerimdir):
“Sayın Bayramoğlu,
Ekteki metinleri niçin köşenize taşımadığınızı anlamış değilim. (Zaman, yer, gündem v.s. nedenlerle maalesef... Ama yazının devamında ekteki metinler ile ilgili bilgileri alacaksınız), 26 Yaşındayım... (ben 27 yaşındayım) ekibimizin yaş ortalması 24 ... şaşırdınız değil mi? (Evet) Ekonomistler Platformu bu kadar genç bir kadro tarafından yönetiliyor. (Türkiye Cumhuriyeti’ni yüce Atatürk kurdu. Onu yaşatmak ve yüceltmek biz gençlerin görevi)
13 - 15 kamu kurumunu Cumhuriyet Tarihinde ilk kez bir STK'nın girişimleri ile 3. kez bir araya getiriyoruz. 3 Yılda 112 toplantıda 9'u bakan olmak üzere 100'e yakın konuşmacı ve 15.000 konuğu salonlarda ağırlıyoruz. 16 ilde örgütlü bir yapımız var. Ekte ayrıntılarını paylaştığım Domingo Cavallo'nun ve Türkiye'nin iktisadi anlamda tüm belirleyecilerinin katıldığı New York Ekonomi Politikaları Zirvesi'ni düzenliyoruz. (Ayrıntıları aşağıda okuyacaksınız.) Dünya'da odağında iktisat olan 32 ayrı ülkeden 17.000 üyesi olan en büyük sivil toplum örgütüyüz. (Bunu bilmiyordum açıkçası..)
Yazmadığınız için özenle çalışıp hepsinin basın bültenlerini hazırlayarak size gönderiyoruz (kinaye).. Fakat siz hala köşelerinizde umutsuz ve mutsuz yaşamları, "başarısızlık" öykülerini ve hastalıklı düşünceleri işlemeye devam ediyorsunuz. (Kırdınız beni. Benim şahsen hastalıklı olduğum doğru ama başarısızlık öykülerini anlatan hastalıklı yazılarıma ilişkin örnek isterim) İnşallah bir gün başınızı kaldırıp Türk gençliğinin başarılarını da yüzlerce yazınızın arasında bir kez yer verirsiniz. (Niye vermeyeyim ki? Türk genci yerine ABD gençliğini mi anlatacağız)
Sadece bize değil, bizim gibi ortak paydasında umut ve Türkiye olan gençlere yer verseydiniz, şu an Türkiye'de geleceğinden ümitli binlerce genç olurdu. (Özür dilerim. Bunun benim suçum oluğunu bilmiyordum)
Kamuoyu yaratma ve "doğru"yu tavisiye etme konusunda en büyük ödevi olan sizler(e) rağmen Türkiye'nin geleceği için mücadelemizi sürdüreceğimize söz veririz. (Bu cümle biraz bozuk olmuş sayın Beklevic) Hem de her gün büyüyerek mücadele ediyoruz. Hiç yanlız değiliz. (Eminim yalnız değilsiniz de neden “bana rağmen”. Beni neden düşman ilan ettiniz? Basın bülteniniz yayımlanmadı diye mi? Sizce bu hakkaniyetli bir davranış mı?)
"Pozisyon rantından"(?!?) elde ettiğiniz "meraksızlığınız" (), Türkiye'nin geleceğinde olmak adına hepimize güç veriyor. (Burası da kinaye.)
Derin saygılarımla, (Sayın Beklevic’e ben de saygılarımı sunuyorum)
Tuna Beklevic”
Gelelim Ekonomistler Platformu’nun son çalışmalarına.
1- New York’ta Ekonomi politikaları Zirvesi.
Platform, Ekonomi Politikaları Zirvesi serisinin beşincisini New York’ta topluyor. Toplantı 22 Nisan’da New York Millenium UN Plaza’da yapılacak. Platformun ABD ekibi tarafından düzenlenen bu toplantıya ekonomi ile ilgilenen hemen herkesin tanıdığı bir çok ünlü isim katılıyor.
Mesela, Arjantin’in başarılı ekonomi bakanı ve ekonomik reformun yaratıcısı Domingo Cavallo, MIT’Den Prof. Daron Acemoğlu, Harvard’tan Prof. Dani Rodrik ve Türkiye’den Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, BDDK Eski Başkanı Engin Akçakoca, Hazine Eski Müsteşarı Faik Öztırak, Hazineden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Dr. Kemal Derviş toplantıya katılımı kasinleşmiş isimler. Bunun yanısıra Meksika Merkez Bankası Başkanı Guillermo Ortiz Martinez, Brezilya eski Merkez Bankası Başkanı Arminio Praga ve Dünya ekonomisinde belirleyici olan bir çok iktisatçıya da konuşmacı davetiyeleri gönderilmiş, anladığım kadarıyla yanıt bekleniyor.
2- Ekonomi Değerlendirme Toplantısı
Bir başka çalışma ise 3. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, ki bu toplantıya rekor katılım beklendğini yazmış Ekonomistler Platformu sözcüler. 11 Şubat’ta, yani yarın, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda gerçekleşirilecek. Bu toplantıya 13 kurum katılacak. Sayın bekleviç bu toplantı ile ilgili açıklamasında “Tamamen gençlerin koordine ettiği Ekonomistler Platformu’nun 3 yıl gibi kısa bir sürede kamu bürokrasisi alanında takdir edilen bir saygınlığa kavuşmasını zoru başarmak ve herşeyi devletten beklemek yerine çalışmayı seçmek olarak tanımlayan Bekleviç, EDK katılımcı sayısının önümüzdeki günlerde artacağına ve Ekonomi Değerlendirme Kurulu’nun hakettiği etkinliğe ulaşacağına yürekten inandıklarını belirt”miş.
Sayın Beklevic, umarım Türk Gençliği’nin önündeki en büyük engellerden biri olan, bu hastalıklı ve pozisyon rantından elde etiği meraksızlığıyla gafil kişiyi affedersiniz.
Paylaş