Paylaş
Bir restoranın aşağısındaki ağacın altında ya da mekanın biraz yukarısına park etmiş arabaların arasında oluyorlar genelde...
Geçtiğimiz gün arkadaşımı evine bırakmış dönerken aynı çifti yine aynı yerde gördüm.
Öpücüklere boğuyorlardı birbirlerini.
Dayanamadım, arabanın camını açtım, “Yahu gençler size bir şey sorabilir miyim” dedim.
Bıçkın delikanlımız dönüp “Buyur abi” dedi.
“Siz beraber misiniz, yoksa buradaki restoranda mı tanıştınız, merak ettim” diye sordum.
Genç delikanlı kibarca “Ailelerimizle yemeğe geldik, onların yanında öpemezdim kız arkadaşımı” dedi.
“İyi peki mutluluklar deyip” gaza bastım.
Bu “restoran önü öpüşmeler” biraz fazla gözüme çarpmaya başladı bu ara.
Eskiden bu kadar olmazdı.
Ya da biz o zamanlar hep içeride oturduğumuzdan dışarıyı görmezdik...
Yeni mesleğimiz “influencer manager”
Geçen pazar uzun aradan sonra pazar brunch’larına başlayan Four Seasons Bosphorus’ta keyifli bir gün geçirdik.
Hava da şahane olduğundan neredeyse tüm gün oradaydık.
Kahvaltı sonrası senelerdir görmediğim arkadaşım Nil Atilla ile karşılaştım.
Four Seasons’ta işe başladığını söyledi.
Senelerdir Katar’da çalışan Nil, Four Seasons ailesine Genel Müdür Tarek Mourad sayesinde katılmış. Üstelik ilk defa duyduğum bir meslekle...
Dijital dünyaya ayak uyduran Mourad, otelde “influencer manager” pozisyonu oluşturup başına Nil’i geçirmiş.
Henüz duyulmamış ve hiçbir yerde oluşturulmamış bu pozisyon ilgimi çekti.
“Eee peki nedir görevi influencer manager’ın?” diye sordum.
Şöyle yanıt verdi:
“Yükselişte olan, enerjisi markaya ve hedef kitlesine uyan influencer’ları keşfedip dostluk kurar. Yeme içme sektöründeki yenilikleri kurumundaki restoranlara uygular.Otel restoranının iyi yönlerini parlatır.”
Eminim bu meslek kısa zamanda yükselişe geçecek ve birçok yerde bu pozisyon oluşturulacak.
Paylaş