Paylaş
Her seferinde de bunların altından en az hasar ile kalkmayı başardı.
Birlik olma ruhu ile her zorluğun karşısında durulacağını, her fırsatta gösterdi.
Ama birlik olmanın yanında, daha fazla üretim her zaman en iyi ilaç oldu.
Türkiye’nin geçirdiği ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, bursa Ticaret ve Sanayi Odası da “İnadına Üretim, İnadına İhracat” başlığı altında yurtdışı programlarına hız verdi.
Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleri kapsamında ABD’den Çin’e, Almanya’dan Kazakistan’a geniş katılımlı 11 yurt dışı programına 350’den fazla firmadan temsilci katılması planlanıyor.
*
Ur-Ge projeleri kapsamında kimya sektörü temsilcileri Romanya’da; raylı sistemler sektörü temsilcileri Almanya’da ve kompozit sektörü temsilcileri ABD’de düzenlenecek yurt dışı pazarlama faaliyetlerine katılacak. Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Ur-Ge Projesi kapsamında Kazakistan ve Kırgızistan’da yeni iş bağlantıları kurmak adına ziyaretlerde bulunacak.
Aynı zamanda Çin’de düzenlenecek mobilya fuarı ‘Furniture Fuarı’na, Almanya’da otomotiv sektörüne yönelik Automechanika’ya, Rusya’da gıda sektöründe ‘World Food Moscow Fuarı’na ve Paris’te tekstil sektöründe Texworld ve Premiere Vision fuarlarına çıkarma yapılacak.
İtalya’da mermer sektöründe düzenlenecek olan Marmomac - Cersasie 2018 Fuarı’nda yer alınacak.
*
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yeni ihraç pazarlarına erişebilmek adına yurt dışı fuarların kilit rol oynadığının altını çizerken, bunun bilinci ile yeni alım heyeti ve fuar organizasyonları gerçekleştireceklerini kaydetti.
“Milletçe omuz omuza vererek ve yine örnek bir duruş sergileyerek, ‘inadına üretim inadına ihracat’la ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımaya devam edeceğiz” açıklamasında bulunan Burkay, “Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, nitelikli fuar organizasyonlarımız, Türk Ticaret Merkezlerimiz, Ülke Masalarımız ve İş Konseylerimizle Bursa’mızı uluslararası pazarlara taşımaya devam edeceğiz. Turkiyenin en çok Ur-Ge projesi yürüten kurumuyuz. Önümüzdeki süreçte Ur-Ge projelerimizin sayısının 20’nin üzerine çıkmasını hedefliyoruz. İş dünyamızla istişare ederek hayata geçireceğimiz projelerle kentimizi ve ülkemizi hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız” dedi.
Bugüne kadar yapılan çalışmalar ile ilgili rakamsal bilgiler de veren Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında son 4 yılda 17 bini aşkın iş insanını Bursa’da sektörlerle buluşturduklarını dile getirdi.
Başkan Burkay, “İhracat odaklı projelerimizin de katkısıyla son 5 yılda Bursa’daki ihracatçı sayımızda bine yakın artış yaşandı. İhracat ve üretim üssü Bursa’mız ülkemizin büyüme yolculuğunda kilit rol oynuyor. Bursa iş dünyası olarak ürünlerimizi dünya pazarlarıyla mutlaka daha fazla buluşturmamız lazım” diye konuştu.
Ekonomik zorlukların üstesinden gelmenin ilk ve önemli şartları, birlik olmak ve yılmamak.
Bunun için de daha çok üretmek.
Ürettiklerini satmak için de yeni pazarlar ile birlikte daha çok ihracat yapmak.
Bu anlamda da BTSO’nun başlattığı bu çalışmayı önemsiyoruz.
İhracat odaklı üretim için üyelerine yol gösteriyor olmasından dolayı kutluyoruz.
Paylaş