Mutlu bir pazar gününde mutluluklaşalım!

Işık Ve Sevgi ile Tüm Işık Savaşçılarına ve Işığın İçinde Olduğunu Bilen Herkese Merhaba...

Haberin Devamı

Bugün ki yazımı ilk başta yazdım ve düzelttim. Çok da beğendim derken tak diye bilgisayarın şarjı bitti. Şarja taktım açtım. Kaydetmemişim son halini ve sonuç olarak yazdığım, düzelttiğim o güzel yazı gitti. Saat oldukça geç oldu, yazıyı gazeteye yollamam lazım. Ben hemen dedim ki demek ki bugün başka bir yazı yazmam gerekiyor. Benim yerimde başka biri olsa belki krizler geçirir ve çok üzülürdü.

Lakin ben şu ana kadar öğrendiğim herşey doğrultsunda akışta olmam gerektiğini ve başka bir yazı yazmam gerektiğini düşünerek yeni bir yazı yazmaya başladım. Ve bu süreçte mutluluğumu hiç bozmadım. Hayata karşı öfke duymadım. Aaa yetişmeyecek, ne olacak gibi olumsuz terimler kurmadım ve negatif yaratıma girmedim. Tam tersine pozitif yaratımdan devam ettim. Önemli olan da budur. Önemli olan hayatınızda ne olursa olsun negatif bir yaratıma girmeden pozitif yaratımdan devam etmenizdir. Bazı insanlar bu yüzden benimle konuşurken Can seninle konuşmak çok zor diyorlar. Ben de onlara, ben bu noktaya düşünce gücümün üstünde her daim çalışmam ile geldim diyorum. Benim öğrendiğim birşey varsa o da sevginin kaynağının, gücünün her istediğimizde yanımızda olduğu. Pozitife bağlamanın, düşünce gücümüzün üstümüzde çalışmamızın ne kadar paha biçilemez bir güce dönüşebileceği.

Patilerin Gücü...

Haberin Devamı

Herşey ilk önce kendini sevmekle başlıyor. Yüce Allahım ne kadar çok paylaşmak istediğim konu var sizinle...

Şu an kahakaha atmaktan yazamıyorum. Yazı yazarken bir baktım arkadaşım ellerini açmış bana doğru üflüyor. Ne oluyor diye bakarken bir baktım ki bir daha üfledi suratıma. Allah razı olsun. Kıyamam bana nazar duası okuyormuş, Allah dualarını kabul etsin. Her şeyden önce  bana yolladığınız e-postalar ve değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinizin sorularına tek tek memnuniyetle cevap yazacağım. Bunun yanında size muhteşem bir haberim var. Her hafta değil ama dönem dönem perşembe günleri de sadece patilerin gücününün köşesini yazacağım. Bunun için gerçekten çok heyecanlıyım. Bütün pati sevdalıları, kedi manyakları, hayvan hakları savunucuları benimle Perşembe günü yazacağım patilerin gücü köşem için bağlantıya geçebilirler. Şimdiden okumak için kendinizi hazırlayın. Ne olacağı hiç belli olmaz, belki yoğun talep gösterirseniz her Perşembe yazarım.

Pazar Günü Mutluluğu...

Haberin Devamı

Bugün hepinizin harika bir Pazar günü geçirmesini diliyorum. Ve hepinize diyorum ki hiç değilse Pazar günü barış ve mutluluklaşma günü olsun. Mutluluklaşmaya adaptasyon sürecimizde bize yardımcı olacak iyi bir pratik olacağını düşünüyorum. Hayatınızın her döneminde istediğiniz günlerde anlatacağım bu tekniği uygulayabilirsiniz. Tabi şimdi bunu çok kapsamlı olarak yazamayacağım lakin 3. kitabım yolda. Orada oldukça ayrıntılı olarak çeşitli teknikleri anlattım. İçinde birbirinden değerli Türkiye’nin sayılı isimleri ile düşünce gücü üstüne de röportajlar yaptım.

Çok Yakında...

Çok yakında Hürriyet çatısı altında çeşitli röportajlara da başlayacağım. Beni sosyal medyadan takip edenler bilir. Herkes tatile gider, ben inzivaya çekilirim. Bu inziva süreçlerinde ne yapıyorum, ne oluyor, bana nasıl iyi geliyor ve tanıdığım pek çok ünlü isim de bu inzivaları uygulayarak nasıl hayatlarında açılımlar yaşıyorlar. Elbette isim vermeden bu yaşamı pozitife çevirme sırlarından bahsedeceğim. Köşe yazısında anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki o yüzden kademe kademe herşeyi yazacağım. Yıllar sürecek ama olsun. Merak etmeyin bu sırada kitaplarımla da sizlerle olmaya devam edeceğim için sorun olmayacağını düşünüyorum. Gel gelelim mutluluklaşma günümüze... Bunu başka bir köşe yazımda daha ayrıntılı ele alacağım ama öncesinde bir başlangıç yapmak istiyorum. Hayatımızın her günü kendi içimizde ve günlük konularımızda bir çok duygusal ve zihinsel savaşlar yaşıyoruz. Vicdanen yaşadığımız rahatsızlıklar bizi kendi gücümüzden uzaklaştırıyor. Belki de bunlara bir dur demenin zamanı gelmiştir.

Neler yapılabilir?

Haberin Devamı

1. Sevdiğiniz insanları arayın ve onlarla mutluluklaşın.

2. Sizi mutlu edecek, güldürücek film ve dizileri seyredin.

3. Sizi mutlu edecek ve güldürecek kitapları okuyun.

4. Sizin mutlu olmanızı sağlayacak sağlıklı hafif besinlerle beslenin.

5. Enerjinizi yükseltecek, mutlu olmanızı sağlayacak, sizi neşelendirecek şarkılar ve müzikler dinleyin.

6. Evinizde sizin enerjinizi düşüren, gördükçe yada varlığını hatırladıkça mutsuz olmanıza neden olan, başka bir deyişle geçmişteki mutsuzluk ve başarısızlıklarınız ile bağlantısı olan herşeyi evinizden atın veya başkasına verin.

7. Kimsesiz çocuklara ve yaşlı bakım evlerine gidip yada gitmek üzere hazırlayıp, kullanmadığınız eşyaları hatta onların kullanacakları eşyaları götürebilir yada yollayabilirsiniz.

Haberin Devamı

8. Kendinizi, herkesi ve herşeyi tamamen affedin.

9. Sizi mutlu eden şarkıları dinlerken güzel bir yürüyüş yapın.

10. Sokak hayvanlarına yardım edin.

11. Elinizdeki imkanlarla hayatınızda daha fazla mutlu olmanız için adım adım neler yapabilirsiniz diye bir plan listesi yapın ve bunu uygulamaya başlayın.

12. Artık hayatınızda mutlu olmak için tam anlamı ile mesai harcamaya, bunun için ikramiye, sevgili, para, zengin olmak gibi hiçbir şeyi beklemeden, hayatınızda elinizde olan herşeyle mutlu olmaya ve mutluluklaşmaya karar verin.

Mutlulukdaş...

Çarşamba günü “Mutlulukdaş” yazımı sizlerle paylaşacağım. Henüz yazmadım ama şu an Çarşmaba günü sizler için “Mutlulukdaş” yazısını yazmaya karar verdim. O yazıyı mutlaka okuyun ve tüm aileniz, arkadaşlarınız ve dostlarınız olarak gördüğünüz herkes ile paylaşın. Çünkü bu zamanda hayatımızda olması gereken en önemli kişiler mutlulukdaşlarımız. Gel gelelim konumuzun özetine; Mutlu olmak için ne yapmak lazımmış? Mesai harcamamız lazım. Aynı kas gibi mutluluğumuz da biz onunla çalıştıkça, pratik yaptıkça gelişir ve güçlenir. Kahkahalarımız günden güne daha içten, gülümsememiz daha kalpten, sözlerimiz daha sevgiden dökülmeye başlar. Biz mutlu oldukça ve mutluluğa odaklandıkça, yaşamın güzelliklerini, sahip olduğumuz hediyeleri, karşımıza çıkan bütün korkunç diye nitelendirdiğimiz herşey ile aslında yaşamın bize yardım etmeye çalıştığını görmeye başlarız. Mutluluğun en derinlerine ulaşmamız ve tüm Dünya ile mutluluklaşmamız niyeti ile...

Haberin Devamı

Veee yine kısa yazacağıma dair sözümü tutamadım kaptırdım gitti...

Sizi Seven bir Can

Yazarın Tüm Yazıları