Paylaş
ABD’de, Kaliforniya Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak davet edilen ve aynı üniversitede girişimsel nöroradyoloji bölümü direktörlüğü yapan, burada doçentlik unvanını alan Şentürk, 2014-2016 arasında Özel Tınaztepe Hastanesi’nde girişimsel radyoloji bölümünü kurdu.
Böylece Özel Tınaztepe Hastanesi, İzmir ve Ege Bölgesi’nde beyin damar hastalıklarının girişimsel yöntemlerle tedavisinde referans merkezi haline geldi.
Daha sonra Kaliforniya Üniversitesi’ne dönen Prof. Dr. Çağın Şentürk, bu üniversite hastanesi ve Orange County’de farklı hastanelerdeki inme merkezlerinde girişimsel nöroradyoloji alanında çalıştı.
YENİDEN İZMİR’E DÖNDÜ
Prof. Dr. Şentürk, yaklaşık 6 ay önce ülkemizde az rastlanan tersine beyin göçünün bir örneği olarak ABD’den İzmir’e dönerek, Tınaztepe Üniversitesi ve Galen Hastanesi’nde girişimsel ve nöroendovasküler radyoloji bölüm başkanı olarak çalışmaya başladı.
Aynı zamanda İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölüm Başkanlığı görevlerini de yürütüyor.
Prof. Dr. Çağın Şentürk, ülkemizdeki çalışmalarının yanı sıra düzenli aralıklarla ABD’de girişimsel nöroradyoloji operasyonları gerçekleştiriyor ve İZTÜ’nün diğer ülke üniversiteleri ve kurumlarla bilimsel işbirliği için çalışmalarını sürdürüyor.
Başta beyin anevrizmaları ve beyin damarlarında tıkanıklığa bağlı akut inme olmak üzere beyin ve omurilik damar hastalıklarının tedavisinde İzmir ve Ege Bölgesi’nde çok az sayıda merkez bulunduğu ve ülkemizde bu hastalıkların girişimsel yöntemlerle tedavisi konusunda üst uzmanlık eğitimi almış hekim sayısının çok az olduğunu düşünüldüğünde Prof. Dr. Şentürk’ün önemi daha iyi anlaşılıyor.
REFERANS MERKEZİ OLACAK
Günümüzde beyin damar hastalıklarının çok önemli bir toplum sağlığı sorunu ve beyin kanaması, inme, ölüm ve sakatlık nedenleri arasında en başta geldiğini kaydeden Prof. Dr. Çağın Şentürk, “Bu gereksinimden yola çıkarak İzmir Tınaztepe Üniversitesi girişimsel ve nöroendovasküler radyoloji bölümünü ve yeni kurulan inme merkezimizi öncelikle bölgesel ve ulusal düzeyde ve gelecekte uluslararası düzeyde bir referans merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla hem kendi üniversitemiz ve hastanemizdeki, hem de Ege Bölgesi’nde diğer hastanelerdeki beyin cerrahları ve nörologlarla birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.
Paylaş