5 adımda bahar alışverişi

İki sezon arası ne giyeceğiz derdine düşenler için dev hizmet. Bu kilit parçalarla baharı şık bir biçimde karşılayın.

Haberin Devamı

 Altı aylık sıkı bir kış sezonu eşliğinde kışlık kalın kazaklar ve paltoların içinde uzun, karanlık,sıkıcı günler geçirmiş olabiliriz. Güzel haber, önümüz yaz. Bulutların arasından ilkbahar havası ve tatlı güneş, yavaş yavaş kendini göstermeye başladı bile. Ara sezon dediğimiz bu aylarda, birkaç küçük çaplı alışveriş yapabiliriz. Ara sezon ürünler dediğimiz birkaç ürün var ki dolaplarımızda olmazsa olmaz cinsten.

◊ Yağmurluk, trençkot türevi ince koton ve polyester ceketler, sizi bir nebze olsun yağmur ve rüzgârdan korur. Bu ürünü alırken sizin stiliniz önemli. Şık yada casual tarzdaki yağmurluğu seçmek size kalmış. Fakat benim önerim nisan yağmurları için mutlaka kapüşonlu olması. Hafif ve pratik taşınan bu yağmurluklar, gerektiğinde ceket üzerine de giyebileceğiniz için uzun olsun. Uzundan kastım, dizin üstünde kalçanın altında bitmesidir.

Haberin Devamı

5 adımda bahar alışverişi

Trikolar bu dönemde hayat kurtarır. V yaka, bisiklet yaka trikolar ve hırkalar ilkbahar sezonunun yağmurlu serin akşamlar için çantada, arabada taşınacak ürünler arasında yer alır. Sabah evden çıkarken hava daha serin olur. Gömleğiniz ve tişörtünüz üzerine alacağınız klasik trikolar, V yaka ya da bisiklet yaka olsun fark etmez, pratik olarak sıcak tutar. Tavsiyem koton olan ince triko ve hırkalar.

◊ Jean yani denim ceketler, tarzı spor, dinamik ve casual olan beyler için son derece rahat ve efektif bir üründür. Jean ceket, koton pantolonlar, chino’lar üzerinde oldukça güzel durur. Yani bir kombini üzerinize alacağınız açık renk jean ceketle daha dinamik ve genç bir hale getirebilirsiniz. Tavsiyem kısa ama çok dar olmayan düz klasik modelde denim ceketler.

Şemsiyeler sonunda hak ettiği yeri bu mevsimde kazanır. Bahar aylarının vazgeçilmez aksesuarı budur. Bence bir adet şık, evladiyelik, kaliteli şemsiye alın ve arabanızın arkasına ya da ofisinizde yağmurlu günler için muhafaza edin. Koyu renkler, lacivert ve siyah her kıyafetinize uyum sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Tek ceketler her sezon olduğu gibi ilkbahar sezonu da yine her eve lazım cinstendir. Çünkü hem korur hem şıklık katar hem de kolay taşınır. Bu sezon mutlaka astarsız, vatkasız kısa kesim spor ceketlerden alın. Kumaşı kaliteli ama kendisi günlük ve spor olsun. Renginiz ise lacivert, bej ya da haki yeşil olsun. Toprak renkleri ilkbahara çok yakışır ve pantolonlarınızla ve denimlerinizle kolay kombinlenir.

 

+ Yelek için ideal bir sezon! Bu aralar değerlendirin.

- Örgülü kalın kazaklarınızı kaldırmanın zamanı geldi.

 

Yazarın Tüm Yazıları