Paylaş
HAYATIMIZIN SON ‘SİYAH KUĞU’SU COVID-19
Kuğu Gölü
Bu klasik masalın pandemi cenderesiyle ne ilgisi olabilir? Koreograflar Guy Weizman ve Roni Haver’ın kurduğu uluslararası dans topluluğu Club Guy&Roni’nin gösterisi hayatımızın son ‘siyah kuğu’su COVID-19’dan ilham alıyor. Bu, masal dünyasına kaçma arzumuzla gerçeklikle ilişkimizi kaybetme riskini bir araya getiren bir performans. Gösterim çevrimiçi takip edilecek. (İlk gösterim: 18 Kasım Çarşamba, 20.00, çevrimiçi)
‘GELECEKTE TİYATRO NASIL OLACAK’ DİYENLERE...
Map to Utopia
‘Tiyatro bundan sonra nasıl olacak’ sorusuna verilmiş yanıtlardan biri bu oyun. İstanbul’dan Platform Tiyatro ile Bonn’dan Fringe Ensemble’ın ortak projesi olan oyuna dilerseniz bir uygulamayla katılacaksınız, dilerseniz fiziki mekândaki yerinizi alacaksınız. (25 ve 26 Kasım, 20.30)
EVLERİMİZE BAŞKA TÜRLÜ BAKTIRACAK BİR OYUN
Olağan-içi Bir Gezi
Evlerimize fazlasıyla doyduk ama Kazan Dairesi yapımı bu projede evlerimizde alışılmadık bir gezinti yapacağız. Barış Arman’ın yazıp yönettiği oyunda tek yapmamız gereken kendimizi evimizin içinde kulaklıktan bize seslenecek rehbere teslim etmek. (14 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında, çevrimiçi)
ÇAĞDAŞ DANS DÜNYASINDA NELER OLUYOR?
Dare to Say
Önde gelen çağdaş dans topluluklarından NDT bünyesinde kurulan ve zamanla yoğun bir ilgiye mazhar olan NDT2’nin yeni işi ‘Dare to Say’ festivalin ön etkinliği olarak seyirciyle buluşacak. Alexander Ekman ve Dimo Milev’in gösterisi çağdaş dans dünyasında olan biteni takip etmek için iyi bir fırsat. (6 Kasım Cuma, 21.00, canlı yayın)
EFSANEVİ MÜZİSYENİN HAYATINA YOLCULUK
Gomidas
Osmanlı ve Ermeni kültüründen biriktirdikleriyle dünya müzik tarihine kıymetli bir külliyat bırakan müzisyen ve müzik araştırmacısı Gomidas’la hayat hikâyesinde bir yolculuk daveti... Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp yönettiği Yolcu Tiyatro yapımı oyunu kaçırmayın. (27 ve 29 Kasım, 20.30, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi)
HEPİMİZİN ZİHNİNİ AÇACAK BİR ÇALIŞMA
Terk edilmiş kıyılar//Negatif fotoğraflar
Seyirciyle oyuncunun bir araya gelmeyeceği ama multimedya araçlardan mekân yerleştirmesine farklı yöntemlerle bütünü oluşturacak bir oyun. Galata Perform’dan hepimizin zihnini açmaya aday bir iş... Oyunu önce sanal dünyada görüp daha sonra oyunun gerçekleştiği mekânı ziyaret edebileceğiz. (21 Kasım-1 Aralık arasında çevrimiçi)
BEYOĞLU’NUN KUYTU KÖŞELERİNDE BİR TUR
UNUTMAK: Bir Hatırlama Projesi
Mekan Artı geçen 10 küsur senede seyircisini çeşitli şekillerde ‘hikâyenin peşinde’ gezdirdi. Sıra İstiklal Caddesi’nde. Kulaklıklarımızı takıp emekli gazeteci Aret’in peşinde Beyoğlu’nun kuytu köşelerini dolaşacağız. Ufuk Tan Altunkaya’nın yönetimindeki oyunun metninde Didem Kaplan’ın imzası var. (İlk gösterim: 28 Kasım Cumartesi 15.00-18.30, İstiklal Caddesi)
ESRA BEZEN BİLGİN KLASİK BİR ESERDE!
Vişne Bahçesi
Usta yönetmen Mehmet Birkiye’nin gözünden Çehov’la bir buluşma. 19’uncu yüzyıl Rusya’sından toprak sahibi bir aile ekseninde akarken aslında bizi kendi hayatlarımıza bakmaya çağıran bu güçlü klasiği Kocaeli Şehir Tiyatroları yapımı olarak seyredeceğiz. Müthiş oyuncu Esra Bezen Bilgin’i bir klasik eserde izleme şansı zaten kaçmaz! (19 Kasım Perşembe, 20.30, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi)
BABA-OĞUL HESAPLAŞMASI
Babamı Kim Öldürdü?
Bu sezon Moda Sahnesi yorumuyla da gündemimizde olan, Fransız yazar Édouard Louis’nin romanından uyarlama olan oyun, meselesini sınıf ve siyaset bağlamında ele alan bir baba-oğul hesaplaşması. Internationaal Theater Amsterdam yapımı tek kişilik oyunda Hollanda’nın üretken sanatçılarından Hans Kesting rol alıyor. (27 ve 28 Kasım, 20.30, Zorlu PSM Drama)
KADININ DİLİ, KALBİ...
Tut! Bırak!
Şimdi Tiyatro&Theatre Antract yapımı olarak İstanbul-Brüksel hattında doğan ‘Tut! Bırak!’, Deniz Kaptan’ın ‘Kadın Hikâyeleri’ kitabından hikâyeleri, Layla Önlen’in performansında sahneye taşıyor. Kadının kalbinde, dilinde patlamaya hazır bir şeyler var ve bu, sahnedeki enstalasyon alanına da performansa da yansıyacak... (18 ve 19 Kasım, 20.30, Moda Sahnesi)
Çevrimiçi oyunlarla ilgili bilgiye tiyatro.iksv.org/tr’den ulaşabilirsiniz.
Paylaş