Paylaş
Mıhitaryan Vakfı, Bomonti'de okul olarak kullandığı binayı 1958'de satın almıştı. Aradan yıllar geçti. Bir gün (1974 Kıbrıs müdahalesinden sonra) birileri azınlık vakıflarının mallarına el koymaya karar verdiler.
Yargıtay, aynı yıl (1974) azınlık vakıflarının 1936'dan sonra mal edinemeyecekleri hükmüne vardı; bunların mülkiyet hakkı geriye dönük olarak kaldırıldı! Çünkü Yargıtay’a göre azınlıklar ‘yabancı’ idiler!
1936'dan sonra edindikleri mallar ellerinden alınarak eski sahiplerine geri verilmeye başlandı.
Mıhitaryan Vakfı Okulu'nun bulunduğu bina da eskiden Emine Ayaşlı’ya aitti. O hanım çoktan ölmüştü. Bina Vakfın elinden alınıp Emine Ayaşlı'nın mirasçılarına verildi. Binanın dörtte üçü Ayaşlı Belediyesi'ne dörtte biri de bir şirkete aitti artık. O şirket binayı boşalttırmak için mahkemeye başvurdu.
Geçtiğimiz 4 Şubat'ta Mıhitaryan Okulu 30 yıldır eğitim verdiği binayı gözyaşlarıyla boşaltmak üzereydi. Ertesi gün olay manşetimizdeydi. Basının olayın üzerine gitmesi, okulu o sırada geçici bir süre için (okullar kapanana yani bugüne kadar) kurtardı.
Dün Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gazetemizdeydi. Ve bize okul binasının tamamen kurtarıldığı müjdesini verdi. Ayaşlı Belediye Başkanı'yla görüşerek onu ikna etmiş, binayı Şişli Belediyesi olarak kiralamıştı.
Ve Mıhitaryan Okulu'nun öğrencilerine ‘‘Gönül rahatlığıyla tatile çıkabilirsiniz, kimse okulunuzu elinizden almayacak’’ mesajını gönderdi.
Paylaş