Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz!

Hürriyet yazarı Ayşe Baykal bundan böyle yeni bir formatla sizlerle buluşuyor... İşte ilk yazısı:

Haberin Devamı

Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz

Burada neler yapacağız öncelikle ondan bahsedeyim

Önceliğimiz, kadın. Tabi böyle olunca da konuşulacak çok konumuz olacak. Yaşamın tüm renklerini bünyesinde toplayan tek canlı olmamız sebebiyle şanslı varlıklarız.

Sizlerle muhafazakâr modayı konuşacağız. Stil danışmanlarından öneriler alacağız. Türkiye’de ve dünyada neler oluyor takip edeceğiz. Birlikte ‘nerede, ne giysek?’ diye düşünüp kombin nasıl yapılır öğreneceğiz.

Sanatta, siyasette, modada… Aslında hayatın her alanındaki başarılı kadınları tanıyacağız.
Gençler nerelere takılıyor, neler yapıyor takip edeceğiz.

Genç kadınlar sosyalleşmek için hangi mekânları tercih ediyorlar göreceğiz.

Haberin Devamı

Hayatı; ailesini ve çevresini organize etmek olan kadına, organizasyonlarla ilgili tüyolar vereceğiz.

“Nerede spor yapsak?” ya da “Tatile nereye gitsek?” sorularınızın cevapları sadece bir tık uzaklığında olacak.

En önemlisi ise, kadına dair karmaşık ne konu varsa konuşup tartışacağız. İlginç konular hazırladım, haberiniz olsun.

Sizlerle böyle bir platformda buluştuğum için heyecanlıyım. Umarım heyecanıma sizler de ortak olursunuz. Gönül kapımız herkese açık, eleştirilerinizi, önerilerinizi çekinmeden paylaşın lütfen. Ben ve arkadaşlarım sizler için çok güzel şeyler hazırladık ve bu hazırlıkların ancak siz okursanız, takip ederseniz değeri var.

Bu hafta sizler için hazırladığımız dosyalar;

- Modanisa’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan “London Modest Fashion Week” organizasyonunun detaylarını, Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe’den öğreneceğiz. (Röportajı okumak için tıklayın)

- D’tes markasının sahibi Demet İpek’le muhafazakar giyimi, 2017 yaz trendlerini, tasarımcılığı konuştuk.

- “Gençler nerelere takılıyor?” bölümümüzde “İki Kafadar” Elif & Betül nerelere gitmiş bakacağız.

Platformu hazırlama da emeği geçen sevgili arkadaşlarıma ve yazılarımın editörlüğünü yapan Sevgi Ergen’e çok ama çok teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

 

Haberin Devamı

2017 YAZ TRENDLERİ NELER?

Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz

D’tes markasının sahibi Demet İpek’le muhafazakar giyimi, 2017 yaz trendlerini, tasarımcılığı konuştuk. 30 yılı aşkın bir zamandır giyim sektöründe olan İpek, çekirdekten yetişmiş, çalışkan bir kadın. Bakalım bize neler anlatacak?

Önce 2017 yaz trendin de neler var İpek Hanım?

Kulplu ancak vücudu tam sarmayan kuplar var ve diri kumaşlar göze çarpıyor. Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz

Abiyelerde kaftanlar ağırlıklı. Kasnak işi ön planda. Feracelerde bile kasnak işi var.

Plise altın çağını yaşıyor bu yıl.

Teenage grubunda uçuk mavi ve pembe baskınken; morcivert, bonzai çiçeği rengi, enginar çiçeği, gri ve mint de öne çıkan renkler.

'Muhafazakâr giyim' neden peki?

Sektöre girdiğimde muhafazakâr giyim gibi bir alan belirlememiştim aslında. Zamanla müşterilerim aldıkları ürünün kolunu uzatmamı, boynunu kapatmamı veya eteğini uzatmamı isteyince küçük küçük bu işe girmiş oldum. Bu alanda büyük bir açık olduğunu fark ettim, gerek kalite gerekse model açısından çok daha iyisini hak ediyorlardı. Kendimi muhafazakâr alanda buldum yani.

Haberin Devamı

Hedef kitleniz sadece muhafazakâr kadınlar mı?

Ben de muhafazakâr bir kadınım ama başörtülü değilim. Muhafazakâr olmak tesettürlü olmayı gerektirmiyor. Ürünlerimi başörtülü kadınlar kadar başörtülü olmayanlar da tercih ediyorlar. Burada en önemli olan aldıkları ürünleri nasıl kombinledikleri. Ben sunuyorum kadınlar giyim tercihlerine göre seçiyorlar.

Türkiye'de tekstil sektörünün durumu ne?

Aslında Türkiye'de tekstil sektörü çok zayıfladı. Sanatkâr kalmadı, sektörde istikrar kalmadı. Şu anda firmalar, özellikle Suriyeli ve kalitesiz ucuz işgücüyle bu sektörü ayağa kaldırmaya çalışıyor. Türkiye'de kumaş bile bulamıyorsunuz. Kumaş yurtdışından döviz ile geliyor.Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz

Haberin Devamı

Artık giyinmesini bilen, kaliteden anlayan, maddi imkânlara sahip tesettürlü kadınlar beğenmedikleri malı geri gönderiyorlar. 

Ülkemizdeki tasarımcılarımız yeterli mi sizce?

Öncelikle çizmekle tasarımcı olunmuyor bunun altını çizelim. Bir tasarımcı çizdiği modelin kalıbını, kumaşını bilmesi lazım. 3 boyutlu düşünebilmek çok önemli. O yaka oraya oturuyor mu, o kumaş o modeli kaldırabilir mi bilmek lazım. İyi dikiş bilen, iyi bir modelist ve iyi bir tasarımcı olabilir. Dikkat edin, Cemil İpekçi kendi işini tanımlarken “Ben terziyim.” der. Önemli olan bu işin mutfağını bilmek.

Tasarımlarınızda ne gibi hassasiyetleriniz var?

Mesela bu sene kıyafetlerde kuş ve kelebek desenini çok görüyoruz ancak canlı figürü ile namaz kılınamadığı için tesettürlüler bu desene uzak duruyorlar ve biz de tasarımlarımızda kullanmıyoruz.

Haberin Devamı

Yeni bir trend daha var dünyada. Markalar ürünlerini başörtülü mankenlerle tanıtıyorlar. Somali asıllı Amerikalı manken Halima Aden mesela. Sizce bunun sebebi nedir?

Sektör büyüdükçe kendi dinamikleri de gelişiyor. Artık podyumlarda başörtülü mankenler görmeye başladık. Özellikle Malezya'da çok var. Değişik başörtü modelleri ile karşımıza çıkıyorlar. Tamamen kapitalist nedenlerle. Ortadoğu'da para var ve bu konuda tatmin edilmek istiyor. Bunu gören şirketler pastadan pay alabilmek için harekete geçtiler.olmaya zorluyor.

 

İki Kafadar ELİF & BETÜL’ün bu haftaki durağı Mozaik Kafe

Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz

Kadıköy'ün ara sokaklarında dolaşırken birçok özgün konsepte sahip mekân ile karşılaşabilirsiniz. Bunlardan biri olan Mozaik Kafe…

Kendine has tarzı ile hayal gücünün neler yapabileceğini gösterir gibi diğerlerinin arasından kendini kolayca sıyırıyor.

Mozaik ismi, Mevlana'nın “Ne olursan ol gel.” felsefesinden esinlenmiş. Çalışanlar; “Vakitsiz, zamansız insanların mekanı.” diye tanımlıyorlar müşteri kitlesini, “Biz, birlikte güzeliz.” diye de ekliyorlar.

Kalabalık arkadaş grubuyla rahatça oynayabileceğiniz tabu, satranç gibi oyunlar da mevcut.

Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz

Mekâna şöyle bir göz attığınızda bir köşede kalabalık grup oyun oynuyor diğer köşede bir öğrenci ders çalışıyor. Her yerden, her yaştan, her kitleye hitap eden bir kafe.

Çayınızı içerken gözünüze duvarda asılı olan antikalar takılıyor. Alelade asılmış değiller. Her biri anı, her biri değerli.

Tatlılara değinmeden geçmek olmaz. Adına layık mozaik pasta ve tiramisu mutlaka denenmeli.

Yolunuz düşerse, çayı aşk ile içenlerin uğrak yeri Mozaik Kafe sizi de bekliyor. Arzu ederseniz hatıra köşesine “söz uçar yazı kalır” misali not bırakabilirsiniz.

Ayşe’nin renkli dünyasına hoş geldiniz

 

 

Yazarın Tüm Yazıları