Oleeeeeey! Anne yemeği Fast food’a meydan okuyor!

YOKSA yoksa, siz MamaMe’yi bilmiyor musunuz?

Haberin Devamı

Olsun, hiç bir şey için geç değil.

O gün bugündür. Bugün öğrendiniz işte! MamaMe, anne yemeği sipariş edebileceğiniz bir e-ticaret platformu.

Parmaklarınızı yiyeceğiniz bir dijital lokanta!!!! “Gıdanın Uber”i.

*

Ben inanılmaz çok sevdim bu kadın dayanışma girişimini!

Yemeklerini de...

Siz en iyisi bugün bir yemek sipariş edin, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sistem şöyle işliyor:

Anneler evde her gün yaptıkları yemekten 8-10 porsiyon fazla yaparak, bunu mamame.com.tr adresinden ilan ediyor.

Anne elinden çıkmış, acayip lezzetli ve sağlıklı yemek yemek isteyenler de mamame.com.tr’ye giriyor, o gün hangi annenin ne pişirdiğini görüyor ve canları ne isterse, onları sipariş ediyor. Genellikle de kadın kuryeler adreslerine teslim ediyor.

Müthiş di mi?

*

Haberin Devamı

Güzel olan da kadın enerjisi ve kadın emeği olması. Yönetici ortaklar kadın. Çoğunluk hissi kadınlarda.

Kodların yazılımı, araştırma-geliştirme, koordinasyon kadınlarda.

Yemekleri pişirenler de kadın.

“Evlere servis yemek” kavramına “anne dokunuşu” getiriyorlar! Bravo!!!! Avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyorum.

Artık pek çok arkadaşım, fast food sipariş etmekten vazgeçti, doğru yolu buldu, mamaME’ci oldu!

Geçtiğimiz günlerde de Microsoft, KAGİDER ve Aydın Doğan Vakfı Yılın Kadın Girişimi Ödülü’nü aldılar.

Yaşasın kadınlar!

Yaşasın anneler!

Yaşasın anne yemekleri!

*

Bu sistemin kurucularından Evrim Tankuş Hakyemez, gıda sektöründen gelen çok sıkı bir girişimci. Üç öğretim üyesiyle bir araya gelerek MamaMe’ye geliştiriyor. Biri, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Ayşegül Toker, diğeri yine Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden Profesör Dr. Pınar Yolum. Yolum, aynı zamanda yapay zekâ laboratuvarının da kurucusu. Bir diğeri de Sabancı Üniversitesi’nden Profesör İlker Birbil. Dördü de bu projeye ve kadınlara çok inanıyor.

Ve sistem tıkır tıkır işliyor, günden güne de büyüyor.

Hem tüketici memnun, sağlıklı besleniyorlar, hem de yemekleri yapan anneler memnun.

Rüyaları, MamaME’yi Türkiye’de, endüstriyel gıdanın yerine koymak. Ve daha da büyümek, Frankfurt, Berlin, Londra ve Paris’te açmak...

Haberin Devamı

Kurucu ortakların hepsinin adına Evrim Tankuş Hakyemez’e sordum...

Oleeeeeey Anne yemeği Fast food’a meydan okuyor

UZAKTAKİ ÇOCUĞU ANNE YEMEĞİ YESİN DİYE...

Fikir muazzam, nereden çıktı?

- Eşim Ömür’den. 11 yaşındayken yatılı okula gidip anne özlemini en derinden yaşayan bir çocuk eşim. Anne yemeği de hep burnunda tütermiş! Ömür’le ben senelerce profeyonel iş hayatında çeşitli projelerde ve pozisyonlarda çalıştık. Bu proje için de birbirinden değerli akademisyenlerle bir araya geldik. Dev yürekli MamaMe ekibi olarak çok inandığımız bir hayali gerçekleştiriyoruz...

Nasıl bir ihtiyacı karşılıyor bu hizmet?

- Nefis anne yemeği özlemi çeken, artık “hızlı” değil “sağlıklı taze yemek” arayışında olan tüketiciyle, evde çocuklarına pişirdiği yemeği biraz fazla yapıp ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen anneleri -bizim deyişimizle Mame’leri- bir araya getiriyor. Ofiste çalışanların ‘bu öğlen ne yiyeceği’ derdinin çaresi oluyoruz. Aynı şekilde, akşam işten eve yemek yapamayacak kadar yorgun dönenlere de. Bekâr babalar çocukları geldiğinde, gerçek annelerin yaptığı yemeklerle çocuklarını doyursun istiyoruz. Büyük şehrin yükünü, MamaMe ve sağlıklı anne yemekleriyle sizler adına hafifletmeye çalışıyoruz.  

Haberin Devamı

Gerçekten süper! Yola çıkış amacınız neydi?

- MamaMe’nin birçok amacı var. Kadın emeğinin ekonomiye dahil edilmesi, sağlıklı anne yemeğinin tüketiciyle buluşturulması, Anadolu mutfağının ve etnik yemek çeşitliliğimizin korunması. Ayrıca  en büyük sorunlardan biri, çocuklarımıza ne yedireceğimiz. Dışarıdan yemek siparişi vermek hep problemdi. Malzemeyi bilmiyoruz, kim pişiriyor bilmiyoruz. Para verip bedenimize aldığımız bir şey gıda. Ama biz endüstriyel gıdaya güvenemiyoruz.

Kaç anne var size yemekpişiren?

- 70 anne var sistemimizde. Bu ‘Mame’ler de yaptıkları yemeklerle yüzlerce insana dokunuyor. Küçük notlar yazıyorlar, biz söylemeden ufak ikramlar koyuyorlar siparişlere. Kaybettiğimizi düşündüğümüz bazı değerlerin hâlâ yaşadığını gösteriyorlar bize. Unuttuğumuzu zannettiğimiz bazı tatları yeniden yaşatıyorlar. Anneannesinin, annesinin yaptığı lezzette taze fasulye, tavuklu pilav, çorba... İzmir’den telefon alıyoruz İstanbul’da okuyan çocuğuna nasıl yemek sipariş vereceğini soruyor. Anne yemeği yesin istiyor çocuğu bir diğer anne 400 km uzaktan...

Haberin Devamı

ŞİMDİLİK 7 İLÇEDE

- Tüketicilerimiz en erken ertesi gün için sipariş verebiliyor.

-  Pilates dersini, yogasını planlayan zamanı ve bedeni kıymetli tüketici, artık yemeğini de haftalık olarak planlayabiliyor MamaMe’yle.  

- Şimdilik İstanbul’un 7 ilçesinde hizmet veriyoruz. Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy, Ataşehir ilçeleri ve Sarıyer’in ve Kağıthane’nin bazı mahallelerinde.

- 7 ilçe kapsamında kalan adaylara önce telefonda bilgi veriyoruz. Sonrasında toplantılara çağırıyoruz. Hijyen eğitimi aldırıyoruz. Saha koordinatörlerimiz sayesinde belirli süreçlerden geçirip, sisteme dahil ediyoruz.    

EVİN EKONOMİ BAKANI ANNE

Bizce sofraya konan yemeği değerli kılan “anne dokunuşu”. MamaMe bunu hatırlatsın istiyoruz. Diğer yandan anne, evin ekonomi bakanı. Onlara evin bütçesine destek olacak bir platform sunuyoruz ki bu sadece kadına değil, evin tüm bireylerine katkı sağlıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları