Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe gönüllüleri gösterdiğiniz ilgi için hepinize çok teşekkürler.

Haberin Devamı

Sevgili dostlar, tüm talepleri lütfen  aaral@hurriyet.com.tr  adresine gönderiniz. Gelen e-postalarda soruyorsunuz, bazı talepler neden sürekli tekrarlanıyor diye. Yardım gelmeyen talepleri tekrar yayınlıyoruz ki her derde derman olmaya çalışıyoruz.

Sizlerden ricam lütfen daha duyarlı olalım…

Burs isteyen öğrencilerin talepleri inanın büyük miktarlar değil. Çoğunuzun bir akşam yemeği bedeli ile bu çocuklar bir ay boyunca geçinmeye çalışıyor.

Evinizdeki giymediğiniz kıyafetler başka birini mutlu etmeye yeterli olabiliyor.

Market alışverişinizi yaparken lütfen başka bir annenin mutfağında yemek yapamadığını, çocuklarını doyuramadığını unutmayın.

Benim göndereceğim 50 liradan ne olur demeyin, damlaya damlaya göl oluyor inanın.

Çocuklarınızı okula gönderirken başka çocukları da düşünün. Sizin göndereceğiniz küçücük bir yardımla o çocuklar okul harçlıklarına sahip olacaktır.

Haberin Devamı

Yetiş Ayşe’nin eski bölümlerini lütfen tekrar okuyun ve paylaşın. İnanıyorum ki her okurum kendi bütçesi doğrultusunda yardımcı olsa, gelen yardım çığlıkları biraz azalacaktır. Yapılan her iyilik mutlaka katlanarak size geri dönecektir.

 

Bu baharda çocuklarımız özgür olsun!


Değerli Bağışçılarımız, bu baharda çocuklarımızın daha özgür olması için yardımlarınıza ihtiyacımız var! Sağlıcakla kalın.
Saygılarımızla. Genel Başkan Kemal Demirel
İllere göre tekerlekli sandalye bekleyen listesi:
Adana 19 Bingöl 2 Giresun 15 Kilis 18 Samsun 11
Adıyaman 8 Bitlis 132 Gümüşhane 5 Kocaeli 17 Siirt 31
Afyonkarahisar 45 Bolu 11 Hakkari 74 Konya 35 Sinop 20
Ağrı 11 Burdur 18 Hatay 185 Kütahya 13 Sivas 20
Aksaray 5 Bursa 30 Iğdır 2 Malatya 2 Şanlıurfa 77
Amasya 6 Çanakkale 11 Isparta 12 Manisa 26 Şırnak 64
Ankara 21 Çorum 23 İzmir 90 Mardin 36 Tekirdağ 52
Antalya 10 Denizli 30 Kahramanmaraş 44 Mersin 44 Tokat 27
Ardahan 12 Diyarbakır 92 Karabük 8 Muğla 14 Trabzon 56
Artvin 3 Düzce 13 Karaman 32 Muş 21 Tunceli 7
Aydın 29 Edirne 12 Kars 19 Nevşehir 5 Uşak 29
Balıkesir 85 Elazığ 3 Kastamonu 9 Niğde 9 Van 161
Bartın 8 Erzincan 6 Kayseri 56 Ordu 31 Yalova 20
Batman 12 Erzurum 37 Kırıkkale 25 Osmaniye 69 Yozgat 14
Bayburt 1 Eskişehir 25 Kırklareli 6 Rize 35 Zonguldak 34
Bilecik 26 Gaziantep 54 Kırşehir 8 Sakarya 64 2452

Haberin Devamı

Bize Ulaşın: Dragos Yalı Mah. Menekşe Sok. No:6 Cevizli- Maltepe / İstanbul

Tel: 0216 370 81 66 (pbx) F 0216 459 87 28

 Facebook.com/beddtr   Twitter.com/beddtr 

info@bedd.org.tr info@bedd.org.tr 

 

 

Bu soğukta buz gibi evde oturuyorum

Ablacım senden başka yardım isteyeceğim kimsem yok. Aylarca sokaklarda yaşamak zorunda kaldım. Zar zor kendime bir ev tuttum, aldığım üç kuruş parayla emlakçı komisyonu depozito verdim. Ama artık tükendim çok zor durumdayım, doğalgaz aboneliğimi alamıyorum havalar soğuk ve aylardır soğukta oturuyorum bana bu konuda yardımcı olacak biri olursa sevinirim.

 

 

Kardeşimin kollarındaki kesikler
Abla biz yurtta büyüyen beraber hayata tutunan iki kardeşiz. Kardeşim tıbbi
sekreterlik kursuna gönderiyorum. Kursta bir konu açılmış ve söyle
demişler kollarını kesenlerin bu toplumda yeri yok. Kardeşim karamsar ve
umutsuz bu konuda da destek istiyorum sizden. Çok üzülüyorum kardeşim de
öyle. Yardım et abla.

 

 

Haberin Devamı

Çocuklarım için servis ücreti

Ben üç çocuklu bir anneyim, eşim 1yıldır işsiz. Çocuklarım küçük ve ilgilenecek kimse olmadığı için çalışamıyorum ve borç içindeyim. Çocuklarımı okula gönderecek gücüm kalmadı, sizden ricam çocuklarımın okul masraflarını ve servis ücretlerini karşılayacak cüzi bir miktar para gönderilmesini bekliyorum. Çocuklarım ilköğretim okulunda okuyor. Çok zor durumdayım. Bir bebeğimiz var ve onun için dilerim bana dönen bir okurunuz olur.

 

 

Kızım için oyuncak
Oğlum için eğer vermek isteyen olursa arabalı yatak istiyorum. Oğlum çok seviyor her gün ağlıyor arabalı yatak için. Kızım için de elinde olan varsa ne olur vermek isteyen peluş oyuncaklar ve 1,2 yas yazlık kız kıyafet istiyorum. Yaz geliyor giydirecek bir şeyi kalmadı, olan da küçüldü. Zor durumda kalmasan istemezdim.

 

 

Haberin Devamı

Kiramı ödeyemiyorum, pazara çıkamıyorum

Merhaba Ayşe Hanım. Daha önce de talebimi yayınladınız ancak maalesef geri dönüş olmadı. İnanın bu kadar çaresiz olmasaydım sizi aramazdım. Eşim vefat etti, 13 yaşındaki oğlumla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum. Sağlık sorunlarım oluğu için çalışamıyorum. Oğlumu okula gönderirken cebine harçlık koyamıyorum. Evimiz kira. Faturalara yetişemiyorum, pazara alışverişe çıkamıyorum. Çocuğum bir şey istese alamıyorum. İnanın o kadar zor durumdayım ki hayırsever insanlara sesleniyorum lütfen bana yardım edin. Lütfen artık sesimi duyun.

 

 

Ailecek çok perişanız

Merhaba Ayşe abla. Çok çaresizim lütfen yardım edin. Babam işsiz, odun sobasıyla ısındık kış boyunca. Odun ve kömürü borç olarak aldık. Şimdi geri ödememiz gerekiyor ne yapacağımı bilemedim ve size yazdım. Ödeyince makbuz gönderebilirim. Kardeşlerimin okul masrafını bile karşılayamıyoruz. Küçük de olsa destek olursanız sonra geri ödeyebiliriz. Daha önce yazdım fakat yardım gelmediği için tekrar yazmak zorunda kaldım. Sevgiler.

 

 

 

Haberin Devamı

BURS TALEPLERİ

Dostlar… Bu öğrencilerimiz sadece okumak istiyorlar… Lütfen bütçeniz doğrultusunda yardımınızı esirgemeyin. Bu çocuklar için 50-100-150-200 TL bile büyük para…

 

 

Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var
Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesinde okumaktayım. Babam ekim 201’de vefat etti kirada oturuyoruz ve benim haricimde okuyan iki kardeşim daha var. Sadece annem dul maaşı alıyor ve kirada da olduğumuzdan dolayı geçimimizi çok zor karşılıyor. Özellikle ben il dışında olduğum için okurken maddi açıdan büyük sıkıntılar yaşıyorum. Sizden bu konu hakkındaki tam desteklerinizi bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

 

 

Bu kaçıncı yazışım hatırlamıyorum

Gerçekten yardıma ihtiyacım olmasa bu kadar çok çabalamazdım. Bir gün birinin sesimi duyması umuduyla size yazmaktan vazgeçmeyeceğim. 3 senelik bir eğitim sürecim var. Bu süreçte sizlerin yardımınıza ihtiyacım var. Destek olabilecek birileri varsa eğer bütün umudumla sizlerden haber bekliyorum.

 


2 hafta idare etmem için
Ben üniversite öğrencisiyim. Maddi durumum bu ay çok kötü, bana 2 hafta idare etmem için ve bu dönem kitaplarımı almam için para yardımında bulunacak yardım edecek kimse yok mu? Lütfen yardım edin.

 

 

Bu zor şartlarda okumaya çalışıyorum
Ankara Üniversitesi Sağlık Yönetimi 1.sınıf öğrencisiyim. 9 kardeşiz. Babam 55 yaşında şeker hastası, çalışamıyor. Annem 50 yaşında tarla işine gidiyor. İki kardeşim liseye gidiyor. Bir abim evli bizimle kalıyor, maddi durumumuz olmadığı için evini ayıramadık. Şimdi iki odalı bir evde on kişi kalıyoruz. Bu zor şartlarda okumaya çalışıyorum. Hayırsever insanlardan burs istiyorum.

 

 

Okulumu dondurmak istemiyorum
Ben 20 yaşındayım, Ardahanlıyım. 2. Sınıftayım ama ailemin maddi durumu çok kötü. Babam konuşma ve duyma engelli bu yüzden çok zor durumdayız. Okulumu dondurmayı düşünüyorum lütfen bana yardım edin...

 

 

Bu üçüncü yazışım
Selamlar ablacığım hala bir cevap alamadım, bu üçüncü yazışım size. Okul başladı okula gidemedim, gündelik tarla işlerine gidiyorum okul ihtiyaçlarımı karşılamak için ne olur bir destek rica ediyorum.

 

 

Kardeşime okula giderken otobüs parası bile veremiyoruz
Ayşe abla ne yapacağımı bilmiyorum, tekrar ve son kez yazmak zorunda kaldım. Babam işsiz olduğu için hâlâ kiramızı ödeyemedik. Kardeşim okula gidiyor ona destek olamıyoruz. Gelecek ay babam çalışmaya başlayacak ama bu ay o kadar kötü durumdayız ki kardeşime okula giderken otobüse binmesi için bile para veremiyoruz. Sadece tek seferlik küçük bir destek istiyorum.

 

 

Harç ücreti için yardım istiyorum

İki üniversite okuyorum, birininkini borç bularak bir şekilde ödedim. İkinci üniversitenin harcı var zor durumda kaldım yatıramayacağım. Babam emekli, 5 kişi geçindiriyor bana yardımcı olamıyor. Ben de part time çalışarak okul ihtiyaçlarımı kiramı zor ödüyorum. Diğer üniversitemi ödemek için yardım istiyorum. Lütfen okulumu dondurmak istemiyorum. Tek harç ücretim için bir kerelik yardım istiyorum, iki üniversite belgem, harç ücretleri belgeleri hepsini gösterebilirim.

 

 

Bu yaz gireceğim bu sınavlar

Ayşe Hanım merhaba, size iki yıl önce ilk kez mesaj yazmıştım. 2.sınıftaydım ve maddi olarak zor durumdaydım. Buradan sesimi duyan olup sağ olsun yardım etmişti. O zaman bir vakıf üniversitesinde okuyordum ve yapılan yardım sayesinde sınavlara başvurarak devlet üniversitesine geçiş yaptım hem de ülkenin en iyi okullarından birisine. Buradan aldığım yardım olmasaydı başvuru ve sınav ücretlerini karşılayamayacak ve muhtemelen bugün burada olamayacaktım. Hayatımı değiştirdiniz desem yeridir. Bursu sağlayan kişiye de bu teşekkürümü bildirdim. Seneye okulum bitiyor ve ben yurt dışında yüksek lisans başvurularında bulunacağım ama gelin görün ki para yine bir engel olarak önüme çıktı. Her ülkenin/ okulun şartları değişmesiyle birlikte uluslararası geçerliliği olan bir takım sınavlara girmem gerekiyor ayrıca okulların başvuru ücretleri de var 60-125$ arasında. Bunları karşılayabilecek durumumuz maalesef yok hem zaten büyük olduğum için hiçbir yerden burs da alamıyorum. O kadar zorlukları aşıp buralara kadar gelmişken finansal sorunlardan ötürü bunları yapamamak gerçekten çok yazık olacak. Umarım bu yollardan geçmiş, anlayan ve sesimi duyan birileri olur. Bu yaz gireceğim bu sınavlar ve yapacağım başvurular için yardım talep ediyorum.

 

 

Servis paramızı veremiyoruz

Abla ben geçen hafta da mesaj yazmıştım ama cevap gelmedi. Bu kadar zor durumda olmasaydım rahatsız etmezdim kusura bakma. Yardımcı olursanız sevinirim. Ben lise son sınıf öğrencisiyim, 3 kardeşiz. Kız kardeşimin ve benim okulum çok uzakta olduğu için servisle gidip geliyoruz ancak servis parasını veremiyoruz.

 

 

Cüzdanımda 5 TL bile yok

Ben kaç defa yazdım ama bana yardımcı olacak kimse çıkmadı. Çok zor durumdayım. Üniversite öğrencisi genç kızım ve cüzdanımda 5 TL bile yok. Kimselerden isteyemiyorum. Allah rızası için bana yardım edin sadece 10 gün idare edecek param olsa bana yeter. Lütfen bana yardım edin.

 

 

Çareyi yine sizde aradım abla

Ablam rahatsız ediyorum. Hep yanımda olduğunuz desteklerinizi hiç esirgemediniz benden. Akrabalardan tanıdıklardan çok hep siz vardınız. Asla unutmam. Siz ve sizin gibi melekleriniz sayesinde hiç eksik olmayın hiç. Benim yüreğime dokundunuz ya en zor zamanlarımda Rabbimde sizin yüreğinize dokunsun. Ablacım nasıl söylesem bilmiyorum çok utanıyorum paraya ihtiyacım var. Yaz gelince eksikler arttı, yurt parası ikinci dönem kitapları derken zor geçiniyorum. Beni en yakın siz anlarsınız değil mi. Arkadaşlarım bir yere gidelim dediklerinde gidemiyorum, mahcup oluyorum cebimde param olmadığı için. Canımın çektiğini alıp yiyemiyorum. Yine çareyi sizde aradım başka çarem yok.

 

 

OKULA YARDIM TALEPLERİ

ESENYURT KIZ ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKULU- LİSESİ Esenyurt-İstanbul

Esenyurt Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nde Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Şunu belirtmek isterim okulun durumu iyi ama sınıfımın velilerin durumu çok iyi değil. Çocuklarımız için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, kalabalık bir okul olduğumuz için Okul Aile Birliği'nden yardım almak istemedim. Okulumuzun eksiklerini gidermek için size başvurduk. Sınıf kitaplıklarımız ve de okuma kitapları, teog kaynakları, lys-ygs kaynakları konusunda yardımlarınızı, desteklerinizi bekliyoruz. Teşekkür ederim iyi çalışmalar. İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

İHTİYAÇLARIMIZ :

*Ortaokul ve lise seviyesinde okuma kitapları (Roman,hikaye,şiir )

*100 Temel eser

*Ygs-Lys hazırlık kaynakları

*Teog Hazırlık kaynakları

*Bilim/teknik ve tarih/coğrafya dergileri

*Sınıf Kitaplıkları

Okul Sabit Telefon Numarası :0212 620 08 85/0 542 314 72 82

Okul Açık Adresi : Esenyurt Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu-Lisesi Sultaniye Mahallesi ,Aşık Şenlik Caddesi, 654. Sokak No: 1 Esenyurt/ İstanbul

Okul Web Adresi : http://esenyurtkizanadoluihl.meb.k12.tr/tema/index.php 

 

 

MEŞELİ ILKOKULU-ORTAOKULU MEŞELİ KÖYÜ AKÇAABAT/TRABZON
Trabzon Akçaabat Meşeli İlkokol-Ortaokulunda kendi çabalarımızla bir kütüphane oluşturduk. Hayırseverler yardımıyla kitaplık dolaplarına sahip olduk. Lakin kitaplıklarımızı dolduracak yeterli kitaplarımız yok. Özellikle ilk ve ortaokul seviyesinde hikâye ve roman. Bizim arkadaşımıza bu konuda yardımcı oldunuz. Bizim okulumuza da yardımcı olabilir misiniz? Okulumuzda çocuklarımızın araştırma yapmaları hem de kitap okumaları için uygun bir ortamları yoktu. Biz de böyle bir ortam oluşturmak için atıl durumda olan bir odamızı kütüphane yapmaya karar verdik. Hayır sever bir kişi tarafından dolaplarımız alındı fakat içerisine konacak yeni kitaplarımız bulunmamaktadır. Ayrıca derslerimizde kullanacağımız ders materyalleri hiç yok denecek kadar az ve eskimiş durumdadır. Okul mevcudunun az olması dolayısıyla akıllı tahta gelmemektedir. Projeksiyon cihazlarımızın birçoğu ömrünü tamamlamak üzeredir. Köy okulu olmamız münasebetiyle genelde ilçeye gelen malzemelerden merkez okullarından fırsat bulup yararlanamamaktayız. Sizden bu konuda bize yardım etme talebinde bulunuyoruz. İlginiz ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
İHTİYAÇLARIMIZ:
*1.sınıf hikaye okuma setleri
*1.sınıf ilk okuma yazma materyalleri
*İlkokul 2-3-4.sınıf seviyelerine uygun okuma setleri (hikaye/masal/tekerleme/şiir)
*Ortaokul sınıfları için çeşitli hikaye/roman /şiir kitapları
*Ortaokul seviyesine uygun tarihi kitaplar(dünya/Osmanlı/inkılap tarih kitapları ve roman- hikaye)
*lk ve ortaokul seviyesine uygun dini kitaplar(Kur'an meali/tesfiri,siyer kitapları)
*Ülkemizi şehirlerimizi tanıtan kitaplar
*İlk ve ortaokullar için teknoloji içerikli dergi ve kitaplar
*Sosyal bilgiler ders materyalleri(kabartma haritaları vs.)
*Matematik ders materyalleri( tahta cetvel takımı, geometrik şekiller,sayı blokları,tangram,sınıf abaküsü vs...)
*Fen bilimleri dersi materyalleri
*Projeksiyon/tablet bilgisayar/kitap okuma tableti
*santraç takımları
*İlkokul seviyelerine uygun oyun materyalleri
*oryantiring takımı için parmak pusula
Okul Sabit Telefon Numarası :0 462 257 40 95
Okul Açık Adresi :Meşeli İlkokulu Ortaokulu Meşeli Köyü Akçaabat /Trabzon
Okul Web Adresi :
*Meşeli İlkokulu : http://meselilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php 
*Meşeli Ortaokulu : http://meseliortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php 

 

 

GİRESUN/GÖRELE AYDINLAR KÖYÜ ORTAOKULU
Ayşe hanım merhaba. Giresun/Görele Aydınlar Ortaokulu'nun bilgisayar ihtiyacı bulunmakta. Kullandığım tüm sosyal mecralarda bunun duyurusunu yaptım fakat bir reaksiyon alamadım. Fakir bir köy okulu bahsettiğim okul. Sizi bir arkadaşım önerdi olumlu veya olumsuz mutlaka dönüş yapacağınızı söyledi. Bir umut size yazmak istedim. Okulun bilgisayar ihtiyacı 10 adet biz bir tane bile bulabilsek önemli bir şey. Bilgisayarların yeni ya da eski olması önemli değil. İş görür durumda olması önemli olan. Umarım bu mailimi görür ve güzel bir haberle bana dönüş yaparsınız. Birlikte bu minik çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunabilmek dileğiyle...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları