İzmir’de dörtnala aşk

Geçen hafta İzmir’de şahane bir tesis açıldı. O kadar şahane ki İzmir’de tek, Türkiye’de sayılı. Yeşili, doğası, insanı, sohbeti, samimiyeti, Hollandalı atları, İtalyan lezzetleri... Hepsi harika. Tesisin kurucusu Begüm Yaraş’tan ‘dörtnala aşk’ üzerine bilgi aldım, işte izlenimlerim...

Haberin Devamı

Bir kere tesis İzmir’in en huzur, en yeşil köşesinde Narlıdere’de, 14 dönümlük arazide. Mandalina ağaçları, erik ağaçları, bir yanda Pony’ler, bir yanda şahane atlar... Şehrin kalbinde pastoral ama bir o kadar da şık ve butik bir cennet.

 

Atlar Hollandalı, diğer tüm ekipmanlar da Almanya’dan. Hani hep fevkaladenin fevkinde atlar İngilizdir, Arap’tır diye biliriz ya; işte öyle değilmiş. Öğrendim ki; bu işin en iyileri Hollandalı atlarmış.

 

Atlar on numara beş yıldız güvende ve konforda! Diyelim ki; pansiyonersiniz yani atınızı tesise bıraktınız. Gönlünüz rahat olsun, 7 gün 24 saat BBG evi hesabı atlarınızı güvenlik kameralarından gözetleyebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Dresaj atları için havuz var, atlar için solaryum bile var. Atların günlük yürüyüşlerini yaptıkları walker var, uluslararası standartlarda açık ve kapalı manej’ler var. Gece de saat 21.00’e kadar ata binebilirsiniz.

 

Üzülmeyin, sadece atları değil, sizi de düşünmüşler. Dört odalı Range Otel yapmışlar.

 

Buradaki kum bile özel. Hani ata binerken toz kalkar ya; hem atın hem de binicinin sağlığı için o toz kalkmıyor.

 

Müjde! Tesis yakında yarışlara, organizasyonlara da ev sahipliği yapacak. Ama Begüm Yaraş’ın önceliği çocuklar ve çocuklar için yarışlar. Daha çok öğrenmek isteyenler için de sertifikalı seminerler, eğitimler verilecek.

 

NASIL BİNİCİ OLURUZ?

 

Önce derin bir nefes alın, iş işten geçmedi, korkmayın. Bu işin yaşı yok! İster 10 yaşında başlayın ister 70. Ama profesyonellik için ideali 4’müş.

 

At korkunuz mu var? “5 dakika dayanın!” diyor Begüm Yaraş. Yok, yine olmuyorsa, bırakın dağınık kalsın.

 

Haberin Devamı

Derslerin süresi değişiyor. Ama ilk ders için 10 dakikadan fazla önerilmiyor. Kasları fena çalıştırdığı için ertesi gün yataktan kalkamayabilirmişsiniz.

 

Ders ücretlerine kıyafet dahil değil. Kesenin ağzını birazcık açmak gerekiyor. Vücut koruması, eldiven falan kiralanabiliyor ama kafanıza taktığınız Tog’u, giydiğiniz binici pantolonunu almak şart.

 

Atı tanımak, huyunu suyunu bilmek önemli. Elektrik tutmalı, kriterler uymalı. Atı kendiniz hazırlayacaksınız, tımarlayacaksınız, yaz günü yıkayacaksınız. Öyle “Söyle ona Sebastian” durumu yok yani.

 

Ata ani hareket yapmak, hayvanın asfalyalarını attırmak yok! Yüksek sesle konuşmak yasak.

 

NE KADAR ÖDERİZ?  

 

Haberin Devamı

Tek ders 177, 4’lü paket alırsanız 567 lira. Bu ücrete kıyafet dahil değil. 

 

Yazarın Tüm Yazıları