Paylaş
1- Nedir, ne değildir?
En basit haliyle; Dünya Sağlık Örgütü’nün bağrına bastığı, tamamlayıcı ve nispeten geleneksel bir tedavi yöntemi.
2- Kimler uygulayabilir?
Bir kere öyle her önüne gelen “Ben homeopatım!” diyemez. Hekimlik şart! Meraklısına; dişçilerle veterinerler de kendi alanlarında homeopatiyi kullanabiliyorlarmış.
3- Nereden çıktı?
İlk kez hekimliğin babası Hipokrat tanımlamış. Hipokrat’ı farmakolojinin kurucusu Paracelsus takip etmiş. Ancak “Gerçek anlamda homeopatiyi kim tanımlamış ve kurallarını belirlemiş?” derseniz; bilirkişi Alman hekim Samuel Hahnemann’mış!
4- Kaç yıldır hayatımızda?
Türkiye’de ilk uygulama taa 18’inci yüzyılın sonlarına dayanıyormuş. Ama çok kısa bir süreçmiş. Türkiye’de 13 yıldır uygulanıyor.
5- Ne kadar başarılı?
Dr. Levent Buda samimi bir itirafta bulunarak; “14–15 yıllık tecrübeme rağmen kişisel başarım yüzde 70 ile 80 arasında” diyor.
6- Homeopatiye bitkisel tıp da deniyor, peki ilaçların ne kadarı bitkisel?
Yüzde 75’i. Geriye kalanında doğal kaynaklardan elde edilen mineraller, arı ve mürekkepbalığı gibi bazı hayvansal ürünler kullanılıyormuş.
7- Ne kadar masum?
Dr. Buda’ya göre, bilinen en masum tıp yöntemi. Öyle ki 220 yıllık serüveninde hiçbir yan etki bildirilmemiş. Ancak bu, danışmanlık ya da koçluk gibi görülmemeli. Yani “Kursa gittim, eğitim aldım. Tamam, artık homeopatım”la iş bitmiyor. Hekim olmayan kişilerce uygulanması hastaya zarar veriyor. Aman dikkat!
8- Hangi hastalıklarda kullanılır?
Aklınıza gelen bütün hastalıklarda tamamlayıcı olarak ya da akut hastalıklarda tek başına.
9- Tedavi ne kadar sürüyor?
Berlin Üniversitesi Charity Kliniği’nde 200 homeopatik hekim ve 2000 hastayla yapılmış araştırmaya göre tedaviye en az 6 ay devam etmek gerekiyor.
10- Peki, homeopati nasıl zayıflatır?
“Diyet ve spor şart” diyor doktorumuz. Homeopatide zihin ve beden birlikte iyileşiyormuş. İrademiz güçleniyor, metabolizmamız, yağ yakımımız hızlanıyor, metabolik laboratuvar verilerimiz de fıstık gibi oluyormuş.
11- Karar verdik, bu yöntemle zayıflayacağız. Öncesinde nasıl bir hazırlık yapalım?
Önceden yapılmış tahlil sonuçlarını götürmekte fayda varmış. Sonrası homeopatik hekimin işi zaten. 1,5 saatlik değerlendirmeden geçiyoruz. İştahımıza, yeme içme, uyku ve tuvalet alışkanlıklarımıza, fiziksel ve zihinsel durumumuza bir bir bakıyormuş. Yetmezse laboratuvar ve radyolojik tetkikler de isteniyor.
12- Ne kadar öderim?
“Çok ödemezsiniz!” diyor, gönüllere su serpiyor Dr. Levent Buda. Diğer doktorları bilmem ama Levent Buda prensip olarak hastalarından ilaç ücreti almıyor. Ayda bir homeopatik hekimi göreceğinizi düşünürsek; o da 250 lira ile 350 lira arası bir şey oluyor.
Paylaş