Başka bir dünya için dayanışma

KADINLARIN daha fazla dayanışma ve birliktelik içerisinde olması gerektiğini sürekli söylüyorum. Aslında herkes aynı şeyi söylüyor da gerçekten bunu yapanların sayısı o kadar az ki... Neyse biz yine de olumlu örneklere odaklanalım. Bakın bu aralar kadınlar birlikte neler yapmışlar;

Haberin Devamı


ÜNİVERSİTELİ KIZLAR İÇİN
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği yararına sahneye çıkan ‘Kadınsal Hareketler Bunlar’ grubunun 13 üyesi, “Başka Bir Dünya İçin Manifesto” adlı oyunu üniversiteli genç kızlar için oynadı. Dünyada ilk kez Broadway’da sahnelenen ve konusu insan hakları ihlalleri olan oyunu uyarlayan Ariel Dorfman ve yazar Kennedy Amerika’dan bir mektup göndererek böylesi önemli bir oyunu Türkiye’de sahneledikleri için grubu tebrik etmiş. Yönetmenliğini Raci Durak’ın yaptığı oyun İzmir Özel Can Hastanesi ve Karşıyaka Belediyesi katkılarıyla sahnelendi. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Keskiner’e plaket verdi.


KADINLIĞIN 99 HALİ
99 kadın yazarın oluşturduğu kolektif kitap, ‘Bi Arkadaşın Başına Gelmiş’ çalışmaya ara vermiş kadınları iş hayatına dönüş sürecinde destekleyen YenidenBiz platformunun desteğiyle çıktı. Kadınlığın 99 halini anlattıklarını ve böylelikle dayanışma ruhunu güçlendirmeyi amaçlayan kitabın ana fikri ‘Birimizin hikayesi aslında hepimizin hikayesi’.

Yazarın Tüm Yazıları