Paylaş
İzmir temsilciliğini üstlenen Pınar Aydemir ve Arzu Yıldırım başkanlığında çalışmalarını sürdüren derneğin, Sinem Özusta ve Nükhet Serinyel’in düzenlediği kermesine İstanbul’dan da birçok sivil toplum gönüllüsü katıldı.
Gönüllü öğretmenler biraraya geldi yaratıcı çocuklar derneği doğdu
DİDEM ÇAPA (Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı)
» Yaratıcı Çocuklar Derneği ne zaman kuruldu?
» Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin ilk çekirdeğini gönüllü öğretmenler oluşturdu. 2002’den sonra dernekleşme sürecine girdi. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katıldık. Bu sene de 49 ülkeyi, FLL(FIRST LEGO Ligi Robotik Turnuvaları) Avrupa Açık Şampiyonası’nda İstanbul’da ağırlayacağız.
» Nasıl çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz?
» Devlet okullarının bünyesinde bilim ve sanat atölyeleri oluşturmak istiyoruz. Projemize destek olmak isteyen herkes, gerek birey, gerekse şirket olarak derneğimizle temasa geçerek bağışta bulunabilir.
Yabancı şirketler sosyal projelere her yıl bütçe ayırıyor
DEMET SABANCI ÇETİNDOĞAN (Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı)
» Derneğe ne zaman katıldınız, İzmir’de neler yapmayı düşünüyorsunuz?
» Derneğe gireli yaklaşık 5 yıl oldu. Didem Çapa ile zaten arkadaşlığımız vardı. İstanbul’da çok yoğun çalışıyoruz. Sevgili Arzu Yıldırım kanalıyla İzmir’de de bir ayağımız oldu. İzmir’e gelmek bizi çok mutlu etti.
» Sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi konusunda neler söyleyeceksiniz?
» Birçok ülkede, birçok şirket ve kişi, sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı ‘olmazsa olmaz’ diye değerlendiriyor. Amerika’ya çocuklarımızı okumaya gönderirken bile hangi sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığımıza dair belgeler isteniyor. Avrupa ve Amerika’da birçok şirketin her yıl sosyal sorumluluk projelerine ayırdıkları bütçeleri var.
İzmirli olduğumdan bu proje benim için daha önemli
SİREN ERTAN
» Siz Yaratıcı Çocuklar Derneği ile ne zaman çalışmaya başladınız?
» 10 yılı aşkın süredir sivil toplum örgütlerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorum. Bazılarında icra komitesi gibi görevlerim var, ama onun dışında hangi vakıf ya da dernek, hangi kuruluş desteğimi isterse elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Çocukları çok önemsiyorum, çünkü onlar bizlerin yarınları. Hepimiz aynı duyguda birleşiyoruz.
» Yaratıcı Çocuklar için neler yapıyorsunuz?
» İstanbul’da bir projelerinde beraber çalıştık, bağışladığım altın nakışlı bir elbise o zamana kadarki en yüksek rakamla satıldı. İzmir’deki projeye ise İzmirli olmam nedeniyle katılmayı daha çok arzu ettim.
Şubatta Ege’de büyük turnuva yapacağız
ARZU YILDIRIM (Yaratıcı Çocuklar Derneği İzmir Temsilcisi)
» Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin amacı ve çalışmaları nelerdir?
» Derneğimizin amacı çocuklara kültür, sanat ve bilim gözü vererek yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak projeler üretmek. Bu doğrultuda her yıl ilköğretim öğrencileri ve öğretmenlerine atölye çalışmalarıyla bilimsel anlamda proje bilgisi sağlayıp aktifleştiriyoruz.
» İzmir’de ne zamandır faaliyet gösteriyorsunuz, neler yapıyorsunuz?
» Dernek İzmir’de 2006’dan beri faaliyette. “Antik Kentleri Seviyorum”, “Müzemi Tanıyorum”, ”Tarihi Yaşıyorum” gibi kültür projeleri yaptık, müzeleri, antik kentleri ziyaret ettik, sergiler açtık. 90 çocuğa geleneksel gölge tiyatrosu eğitimi verdik, kukla günleri düzenledik. Temsilcisi olduğumuz Uluslararası FLL Robot Turnuvaları kapsamında 13-14 Şubat 2010’da ise Ege Bölgesi’nde 35 takıma yerel turnuva yapacağız.
» Sizin bu oluşuma katılımınız nasıl oldu?
» Ben 24 yıllık sivil toplumcuyum. Çocuğun doğru kitle olduğunu düşündüğümden 4 yıldır partnerim Arkeolog Pınar Aydemir ile Yaratıcı Çocuklar Derneği İzmir Temsilciliği’ni yürütüyoruz. Yılda 2000 civarında öğrenci ve öğretmene birebir çalışma götürüyoruz.
» İzmir’de bundan sonra neler yapmak istiyorsunuz?
» Okul adedimizi artırmak, belediye ve il temsilcileriyle daha geniş kitlelere ulaşarak bilinçli kentli bireyleri artırmak, kültür, bilim ve sanat alanlarında ilerinin kaşif ve yeteneklerini bulmayı hedefliyoruz.
Paylaş