Paylaş
Bilinçli veya bilinçsiz bir sürü tercih yapıyoruz. Bazen çok önemli sandığımız kararlarımız değil, gün içerisinde aldığımız küçücük kararlar değiştiriyor hayat yolumuzu... Hangi yolun doğru olduğunu bilmek mümkün değil, bazen aklımız seçmediğimiz diğer yolda kalıyor, ‘oradan gitseydim ne olurdu, daha mutlu olur muydum, yoksa yine bu noktaya mı ulaşırdım’ diye düşünüyoruz ya.
İşte tercihleri gerçek hayatta değiştiremeseniz de kağıt üzerinde değiştirebileceğiniz bir kitaba rastladım. Yeni çıkan ‘Şahane Hatalar’ adlı kitap, sizi, ilk bölümden itibaren her bölüm sonunda tercih yapmak zorunda bırakıyor. Kitabı okumaya ona göre devam ediyorsunuz, ilgili bölüme geçiyorsunuz. Liseyi bitirmişsiniz ve ilk kararınız; hemen üniversiteye mi başlarsınız yoksa bir yıl yolculuğa çıkıp sonra mı okula dönersiniz? Ben tabii, ikinci seçeneği daha önce uygulama şansım olmadığından ve ‘şimdiki aklım olsa öyle yaparım’ dediğimden onu seçtim.
Velhasıl işler hiç de umduğum gibi gitmedi, sinir oldum. Hayatım hiç de istediğim gibi renkli ve dolu olmadı. Hatta 640 sayfalık kitap 150 sayfada bitti. O kadar boş yani... Gerçi kitabın sonunda ‘herkes ikinci bir şansı hak eder, tekrar deneyin’ diyordu, ama bu sefer de hayal kırıklığına uğramayayım diye tüm bölümlere şöyle bir göz attım.
Kitap yani hayat, tek bir başlangıçtan onlarca farklı sona ulaşıyor. Zaten internette araştırırken yazar Heather McElhatton’ın kitabın eskizi için yaptığı hayat krokisine rastladım. Bayağı karmaşık. Yollar sizi öyle farklı yerlere götürüyor ki..
Birinde büyük başarılar kazanıyorsunuz, birinde sıradan bir hayatınız oluyor, birinde büyük aşklar yaşıyorsunuz, birinde terk ediliyorsunuz ya da siz terk ediyorsunuz, birinde öldürülüyorsunuz, hatta birinde siz katil oluyorsunuz. Olmaz olmaz demeyin, hayatın neler getireceğini bilemezsiniz, tabii seçimleriniz farklı olsaydı...
Narlıdere Belediyesi ve ekibine bravo
NARLIDERE Belediyesi engelliler için harika işler gerçekleştiriyor. Öyle laf olsun diye değil, dişe dokunur, hayatlarda fark edilir şeyler yaptıkları. Başında Besim Toker’in olduğu Nar Taneleri Engelli Bakım Merkezi zaten başlı başına özel bir yer. Şimdi de 70 balıkçının ihtiyacı olan balık ağlarını bu merkezdeki engelliler üretecek ve her engelli ayda 450 lira gelir elde edecekmiş. Geçtiğimiz hafta Engelliler Günü nedeniyle CHP Milletvekili Şafak Pavey’i ağırlayan bu merkeze gittiğimde Belediye Başkanı Abdül Batur’un engelli çocuklarla ilgilenmesini, hele çocukların ona olan sevgisini görünce çok etkilendim. Engelli bir çocuğun sevgisi kadar gerçek olan şey az bulunur. Bu kadar hassas bir belediye başkanı ve ekibini ayakta alkışlıyorum...
İzlemediyseniz mutlaka izleyin; KİRPİ
BİR de filmden bahsedeyim, izlerken çok eğlendiğim... Önceki yıl vizyona giren, ama her nasılsa benim kaçırdığım ‘KİRPİ’ filmi. ‘Toplum Liderleri Geliyor’ konferansına katılan gençlere seminer vermeye gelen filmin yönetmeni Erdal Murat Aktaş ile izledik filmi. Mazhar Alanson ile Güven Kıraç’ın oynadığı filmde gülmekten gözlerimiz yaşardı. Yukarıda bahsettiğim, ama bu kez bilinçli ve inadına yapılan tercihlerin asla tahmin edilemeyen sonuçlarını görebiliyorsunuz komik bir şekilde. Günümüz Türkiyesi’nden gerçek hayat karelerini ve tiplerini müthiş yansıtan yönetmen Erdal Murat Aktaş’ı, gençler dakikalarca alkışladı. Sinemalarda oynamıyor, ama DVD formatında bularak izleyebilirsiniz... Tavsiye ederim.
Yeğenimi karşılamak için İstanbul’a gidiyorum
İLK kez yeğenim oluyor, hala oluyorum... Yeğenim Kerem’i karşılamaya gidiyorum İstanbul’a.. Umuyorum onun ve tüm yeni doğanların hayatı mutlu, renkli, dolu olur. Onlar hayatı, hayat da onları seçer...
Paylaş