Paylaş
İzmirli müzisyenler Ömer Kapancıoğulları ve Nitsa Çukurel Kapancıoğulları tarafından kurulan Blue Monkey (Mavi Maymun) adlı müzik grubu, uluslararası Rode Rocks yarışmasında ilk 10’a kaldı. Rode mikrofon firmasının düzenlediği ve 43 ülkeden 500’ü aşkın katılımcı arasında finale kalan tek Türk grup olduklarını söyleyen Nitsa Çukurel ‘Bu noktadan sonra kazananlar oylarla belirlenecek, bu yüzden herkesin oyuna ihtiyacımız var. Şarkımız “60 Seconds” ile dereceye girebilirsek İzmir ve Türkiye adına da çok büyük bir başarı olacak. Oy vermek için 31 Temmuz’a kadar http://rockro.de/bluemonkey adresinden, kalp işaretinin yanındaki ‘click to vote’ yazan yerden, facebook hesabınız ile ya da email adresiniz ile kayıt olarak yapabilirsiniz’ diyor...
Bu arada İzmirli gençlerimizi ilk 10’a seçen jüri içerisinde eski Guns N’ Roses davulcusu Matt Sorum, Queens of The Stone Age gitaristlerinden David Catching, Grammy adayı müzik mühendisi John Merchant, tanınmış prodüktör Alain Johannes gibi isimler de var. Sonbaharda yeni albümleri de çıkacak grup desteklerinizi bekliyor.
İNGİLİZ KRALİYET DİPLOMALI AŞÇIDAN BAY BALIK
İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra küçüklüğünden beri meraklı olduğu yemek üzerine yoğunlaşmaya karar veren Selim Baylav İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aşçılık diploması almış. Bununla da yetinmeyen Baylav İngiliz Kraliyet Ailesi’nin 100 yıldan fazla verdiği uluslararası mesleki yeterlilik ve kalite belgesi City & Guild sertifikası almış.
Farklı bir kuru fasulye pilav yorumu
Sınavda Türk mutfağının klasiği pastırmalı kuru fasulye pilavı yapmış, ama bildiğimiz gibi değil. Pastırmanın üzerine az haşlanmış fasulyeyi püre halinde sürüp ortasına suşi pirincini de koyduktan sonra rulo yapmış. Üzerine de sütte haşlanmış arpacık soğanını koyunca İngilizler çok beğenmiş ve o yıl sertifika alan birkaç kişi arasına girebilmiş. İstanbul’da Sunset gibi birçok ünlü restoranda çalışan Baylav, İzmir’e dönünce Mia, Livia gibi mekanlar açmış. Yemek konusunda aynı zevki paylaştığı yakın arkadaşı Yusuf Şahin ile Şifne’de açtıkları Bay Balık özellikle deniz ürünlü mezeleriyle dikkat çekiyor. Deniz kıyısında olmaları nedeniyle kafesle denizden yakaladıkları canlı böceklerin de servis edildiği restoranda Pazıya Sarılı Levrek, Kydonialar ve özellikle Yusuf Şahin’in annesinin spesiyali, dışı tamamen balık harcından yapılan Balıklı İçli Köfte ve Pazıya Sarılı Sardalya Dolması çok lezzetli. Yakında İzmir Kordon’da da görebileceğiniz Bay Balık’a Şifne’nin harika gün batımı eşliğinde gidin...
Tel: 232- 717 08 08
Paylaş