Paylaş
Hiç salyangoz yediniz mi? Ben geçen haftaya kadar yememiştim. Üstelik Giritli eşimle yaptığımız her yurt dışı seyahatte o iştahla yemesine rağmen... Ama ilk defa L’Escargot’da Pesto Sosuyla yapılmış nefis salyangozlara dayanamadım ve yedim. Daha doğrusu yuttum. Pişman değilim, hatta aynı yerde yine yiyebilirim.
Sevgili Bahar Akıncı, gazeteci arkadaşımız Mutlu Tönbekici ile harika bir yere gideceğini benim de katılmamı istediğini söyleyince onlarla birlikte olmak için gittim. Ama gece ilerledikçe odak noktam keyifli sohbetimizden çok, ‘daha güzel ne tadabilirim’ oldu. Daha önce Four Seasons Sultanahmet, Mövenpick İstanbul, Nars Ilıca gibi Türkiye’nin önde gelen otellerinin mutfaklarında çalışan Yılmaz Öztürk eşi Hande Öztürk ile açtığı L’Escargot’da kendisine özgü tasarımlarını, modern pişirme teknikleri ile birlikte Ege lezzetlerini harmanlayarak hazırlıyor. Üye olduğu “Chaine des Rotisseurs”ün, 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması’nda gümüş madalya alan Öztürk, www.iyiyemek.com’da her hafta tariflerini lezzet meraklıları ile paylaşıyor. Öztürk çiftinin bahar aylarında yöresel kasaplardan tedarik ettikleri kuzu ve oğlak etlerinin yanı sıra, sabah saatlerinde mezattan seçilen taze deniz mahsülleri ile hazırladıkları marmite ve karides enginar consome gibi sofistike lezzetler mönüde yer alan tatların bazıları... Bu yazın en farklı mekanlarından biri olan L’Escargot Restoran’ı mutlaka deneyin. Tel: 0232 716 67 00.
Uluslararası cam sanatçısı Felekşan Onar’ın eserleri Alaçatı Fenix’de
İzmirli cam sanatçısı Felekşan Onar ile Müge Çizgenakat’ın açtığı tasarım mağazası Fenix’de tanıştım. Eserleri Berlin, Helsinki, New York müzelerinde sergilenen Onar’ın ilginç bir hikayesi var. Yüksek öğrenimini ekonomi ve müzik dalında Cornell Üniversitesi, Ithaca’da tamamlayan Onar, bankacılıkla başlayan kariyerini 15 yıl boyunca tekstil-konfeksiyon sektöründeki çalışmalarıyla sürdürmüş. Harvard Üniversitesi, OPM programından mezun olduktan sonra aktif iş hayatından çekilerek, cam sanatı çalışmalarına başlayan Felekşan Onar bu konudaki eğitimini Cam Ocağı Vakfı’nda almış. Çok kısa zamanda kendi atölyesini kuran Felekşan Hanım “Cama heykel yaparak başladım ve kendimi ifade etmenin en güzel yollarından biri olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan cama dair herşeyi seven bir insan olarak dekoratif objeler de yapıyorum. Vazolar, abajurlar, bardaklar vs.. Camla ilgili bir çok tekniğe hakim olduğum için eserlerim diğer cam eserlere göre farklı. Ayrıca, ben cam ile kendimi veya kişiyi ifade ediyorum. Genelde özel sipariş ile çalışıyorum” diyor.
Sanatçının eserleri Asmalımescit’teki kendi stüdyosu dışında Assouline Bebek ve Fenix Alaçatı’da satışa sunuluyor.
Sakız manzaralı nefis kahvaltı Dilaila’da
Her ne kadar Ilıca Plajları uzun kumsalı ve kristal mavisi denizi ile ünlüyse de Çeşme’nin özellikle Sakız Adası’na bakan kıyıları da bambaşka doğası ve tertemiz deniziyle ayrı bir seçenek sunuyor. Öyle ki, özellikle Çiftlikköy’deki Dilaila Plajı Çeşme’den çok Capri Adası’nı hatırlatıyor hatta bana sorarsanız daha bile güzel...
Dilaila Plajı’ndaki tek güzellik doğası değil. Muhteşem manzara karşısında sunulan dört başı mahmur kahvaltı ile daha yemeden büyüleniyorsunuz. Mekanın kahvaltı ve banket sorumlusu Tülin Mesudiyeli’nin mükemmel misafirperverliğinin yanı sıra anneannesinin biberli çökeleği, göçmen sosu gibi bizim yöremize ait tatlarla yapacağınız kahvaltıdan sonra küçük bir fark ödeyerek tüm gün deniz ve plajdan yararlanmanız da cabası. Malum Çeşme’deki birçok plaja girerken ödediğiniz 40-50 TL karşılığı sadece hava alıyorsunuz. O yüzden Dilaila gibi hem hizmet, hem lezzet, hem de güzel doğa bir arada olunca helal olsun diyorsunuz. Tel: 0232 722 11 14.
Paylaş