Paylaş
Organik gıda aslında ne demek, önce buna açıklık getirmeli: Genleriyle oynanmayan, ilaçlama yapılmayan, katkı maddesi içermeyen gıdalara ‘organik’ deniyor kısaca. Bu ürünler çok yoğun bir tat ve kokuya sahip. Özellikle süt ve süt ürünleri, hayvansal gıdalarda bu koku ve tat yoğunluğu daha da belirgin. Bu gıdaları tükettiğinizde hem kendinize hem doğaya faydalı bir hareket yapmış oluyorsunuz. Meselenin bir de çok tartışılan fiyat kısmı var malum. İşte, alışverişte işinize çok yarayacak ‘organik’ bir fiyat kılavuzu:
Haftanın tarifi
Sebzeli güveç
Ne lazım?
2 adet alacalı soyulup, iri küp doğranmış patlıcan.
2 adet küp doğranmış patates, 500 gram taze fasulye.
2 adet orta boy soğan – iri doğranmış.
3 adet sivri biber – iri doğranmış.
1 baş sarmısak – üzerlerine vurulmuş.
2 adet domates – soyulmuş, küp doğranmış.
2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası.
2-3 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı.
Nasıl yapılır? Güvece sırasıyla soğan, patlıcan, patates, fasulye, biber, sarmısakların yarısını ekleyin; üzerine tuz ve karabiber serpin. Ardından aynı sırayla geri kalan sebzeleri ilave edin ve yine tuz- karabiber ekleyin.
Salçaları suda açın, domateslerle karıştırın ve güvecin üzerine dökün.
Üzerine zeytinyağını gezdirin ve tereyağını küçük küpler şeklinde en üste yerleştirip ateşe alın. 35-45 dakika orta ateşte pişirin.
Paylaş