Paylaş
LOS ANGELES’TA BODRUM ESİNTİSİ
Geçtiğimiz yıllarda Türk mutfağından lezzetleri Oscar törenleri sonrasında düzenlenen Governors Ball’daki akşam yemeğinde ikram eden ünlü şef Wolfgang Puck bu yılki menüye ülkemizden bir yeni lezzet daha ekledi.
Tam bir Bodrum âşığı olan Puck, beldenin gastronomik değerlerinden olan meşhur Bodrum mandalinasından bir tatlı yaparak Hollywood’lu yıldızlara sunacağını açıkladı.
Törenlerin kutlama yemeği olan Governors Ball’un menüsünü 30 yıldır hazırlayan Wolfgang Puck “Yıllardır yaz aylarında ailemle Bodrum’a seyahat ediyorum. Hem denizi hem de yerel mutfağından çok keyif alıyorum. Bodrum mandalinasını da işte bu ziyaretlerimde keşfettim. Kokusuna ve aromasına hayran oldum. Böylesine sevdiğim bir beldenin meşhur bir lezzetini Los Angeles’ta dünya yıldızlarına sunacak olmak mutluluk verici” dedi.
Wolfgang Puck
GLOBAL MARKALAR BODRUM’DA
Wolfgang Puck’ın sohbetimizde verdiği bir diğer güzel haberse İstanbul’daki Spago Restoranı’nın Türkiye’deki ikinci şubesini bu yaz Bodrum’da açacağı oldu.
Mayıs ortası açılacak Maxx Royal Oteli’nin içinde konumlanacak restoran otelin sahilinde yer alacakmış.
Bu arada Bodrum’un en lüks oteli olma iddiasıyla hayata geçecek olan Maxx Royal’de Spago dışında Mykonos’un ünlü beach club’ı Scorpios ve dünyaca bilinen restoran zinciri Caviar Kaspia gibi başka global markalar da yer alacakmış.
Keza ünlü Fransız sanatçı Bernard Vernet’in 20 metrelik dev bir enstalasyonu ve Refik Anadol’un dijital eserleri otelde konumlanacakmış.
Görünen o ki Bodrum bu yıl uluslararası tanıtım, global markalara ev sahipliği ve turist kalitesi adına altın çağını yaşayacak.
İngilizlere Türk lezzetleri
Yurtdışına dair bir diğer güzel gastronomi haberi ise Hafız Mustafa’dan.
Türk kahvesi, lokumu ve baklavasının global temsilcilerinden olan marka uluslararası büyüme sürecine Londra halkasını da ekledi.
Şehrin en prestijli mahallelerinden Knightsbridge’teki ünlü Harrods alışveriş merkezinin tam karşısında dört mağazayı birleştirerek bin metrekarelik dev bir mekân hazırlığında bulunan işletmeyi açılmadan önce ziyaret ettim.
Markanın CEO’su Eren Ongurlar’dan İngiltere’deki bu gastronomik girişimi bizzat dinledim. Hafız Mustafa sadece böylesine turistik bir yerde mağaza kurmamış aynı zamanda 10 milyon pound’u geçen yakın bir yatırımla Londra’da 3 bin 500 m2’lik bir üretim tesisi de kurmuş.
Eren Ongurlar
Bu yaz açılışı gerçekleşecek lokasyonu dünyadaki amiral gemilerinden biri olarak tanımlayan Eren Ongurlar “Dubai Mall’daki mağazamız sonrası Londra gibi dünya gastronomisinin başkentleri arasında yer alan bir şehirde Türk gastronomisini tanıtacak olmak heyecan verici.
Misyonumuz farklı milletlere Türkiye’yi ve Türk lezzetlerini tanıtmak. Her bir mağazamız gastrodiplomasi yapan, ülkeler arası bağ kuran birer köprü. Bu misyonu eşsiz Türk lezzetleriyle ve marka kültürümüzün tarihi izleriyle birleştirdik” dedi.
Paylaş