Körler ve sağırlar

Sibel Tüzün’ün seslendirdiği "Süper Star" isimli kötü şarkı 91 puan aldı. Bu sonuç şarkının kötü olmadığını göstermiyor.

Türkiye’ye oy veren ülkelere bakalım: Hollanda 12, Fransa 12, Almanya 12, İsviçre 10, Bosna Hersek 10, Arnavutluk 7, Belçika 7, Romanya 7, Bulgaristan 4 ve Makedonya 4.

Türklerin bol olduğu ülkelerin vatandaşları Türkçe’yi sökmüşler gördüğünüz gibi... Biraz daha yurt dışına Türk vatandaşı ihraç ettik mi şarkı iyiymiş kötüymüş önemli değil ilk 10’a girmek garanti!

Sadece bizim için değil tüm ülkeler için aynı şey geçerli.

Komşu ülke sayısı artıkça gelsin 12 puanlar.

Neyse ki Eurovision yarışmalarının resmi sunucusu Bülent Özveren’in coğrafya bilgisi mükemmel de ekran başında hangi ülke hangisinin komşusu kısa sürede anlıyor, hormonlu puan şifrelerini çözebiliyoruz.

Özveren niye Türkiye’ye verilen puanlara sıra geldiğinde aynı ’kayırma’ yorumunu yapmadı, işte onu anlamak mümkün değil.

Hepimizin bildiği gerçekleri yüzümüze vurmamak için olabilir mi?

Gençlerin dayanılmaz SMS ağırlığı

Geçtiğimiz perşembe gecesi Eurovision yarı finalinde Finlandiya’yı temsil eden Lordi adlı heavy metal grubu, yaratık kıyafetleri ile ekranda görününce Bülent Özveren, "İşte bu da böyle bir grup" diye hafiften dalgasını geçmişti.

Niye yalan söyleyeyim ben de açık açık Finlandiya’lı müzik otoritelerinin "Akıllarından zoru mu var. Bu ne biçim parça" diye söylenmiştim.

Cumartesi gecesi Finlandiyalı ekip, hemen hemen tüm ülkelerden yüksek puanlar alıp açık ara birinci oldu. "Kayırma" puanlarını silsek bile Lordi’nin birinciliği kaçınılmazdı.

Bu sonucu hepimizin ve TRT’nin iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Her şeyin birbirine benzediği bir ortamda Lordi elamanlarının kıyafetleriyle dikkatin merkezi oldukları bir gerçek.

Demek ki dikkat çekmek için açılıp saçılmanın, göbek atmanın, gerdan kıvırmanın, iki üç dansçıyla erotik figürler yapmanın, hatta şarkıcı performansının modası geçti.

SMS yarışmanın kalbi yapılınca ortaya gençlerin (hatta cocukların) dayanılmaz teknolojik ağırlığı ortaya çıktı.

Gençlerin müzik eğilimleri de Türkiye’de bile ortada. Gençler müzik dahil yetişkinlere ait hiçbir şeyi istemiyorlar. Tekdüze müzik onları çok sıkıyor.

Coca Cola boşuna Rock and Coke festivali düzenlemiyor. Mor ve Ötesi, Yüksek Sadakat, Rashit’in yıldızı boşuna yükselmiyor.

Demek ki neymiş?

Gençler arasında neyin "trendy" olacağını tahmin etmek için Coca Cola’yı iyi izlemekte fayda varmış.

Benden söylemesi.

Tırtıl

Birlikte müzik yapanlar birbirine düşman olamaz. En azından müzik bitene kadar (P. Hindemith)
Yazarın Tüm Yazıları