Pizzada akademi dönemi başlıyor

Haberin Devamı

ABBAS Türker tarafından 1995’te İzmir’de kurulan Pizza Pizza, günümüzde 45 ildeki 160 şubesiyle Türkiye’nin en yaygın pizza zinciri. Yurtdışına da açılan, ilk restoranı geçen yıl Irak’ın başkenti Bağdat’ta hizmete sunan firma, aylık ortalama 170 bin dolar ciro yapınca bu ülkede yıl sonuna kadar dört şube daha açmak için anlaştı. Sırada; İran, Azerbaycan, Sudan var. Şubeleşme atağı sürerken, bir yandan da çalışanlara en iyi imkanı sağlayıp, en iyi şekilde yetiştirmek adına Pizza Pizza Akademisi’ni kurmak için kolları sıvayan firmanın hedeflerini Genel Müdür Tolga Türker’le konuştuk...
· Yurt içinde neler hedefliyorsunuz?
Halen yedi bölgede, 45 ilde faaliyet gösteriyoruz. Toplam 160 restoranla Türkiye’nin en yaygın pizza zinciriyiz. 3 bin 500 çalışanımız var. Yıl sonu hedefimiz 200 şubeye ulaşmak. 2015’e kadar da restoran sayısını 300’e çıkarmak arzusundayız. Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de büyüme sağladık. İki yıl içindeki hedef bölgelerimiz ise Marmara ve İç Anadolu. 21010’da 125 milyon ciro yaptık. 2011’de yüzde 20 büyümeyi planlıyoruz.
· Yurtdışında geldiniz nokta nedir?
Biliyorsunuz, yurtdışındaki ilk şubemizi geçen Ramazan’da Irak’ın başkenti Bağdat’ta açtık. Büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Bağdat, Erbil ve Necef’te dört yeni restoran daha açmak için anlaşma yaptık. Azerbaycan ve İran için de bayilik sözleşmeleri imzaladık. İran’da 10, Azerbaycan’da (Bakü) dört, Sudan’da bir şubemiz hizmete girecek. Önümüzdeki beş yıl içinde öncelikli hedef bölgelerimiz ise Ortadoğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri. Kazakistan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Yemen, Libya ve Suriye büyük pazarlar. Ayrıca, Yunanistan’da (Atina) da görüşmelerimiz sürüyor.
· Bağdat sizin için nasıl bir deneyim oldu?
Zorlu ama iyi bir deneyim oldu. Örneğin, orada ‘paket servis’ yapamadık. Denedik ama olmadı. Çünkü her 100 metrede bir check point (kontrol noktası) var ve bir pizza adrese 4-5 saatte ulaşamıyor. Paketi açtıklarında canları çekiyor, birkaç dilim de yiyebiliyorlar. Bağdat’taki Pizza Pizza’yla bölgenin alışkanlıklarını da çok iyi öğrendik. Çok etli pizza yiyorlar. Sebzeli pizzayı mönüden tamamen kaldırdık. Çünkü kimse istemiyor. Ayrıca, küçük boy pizzayı da kaldırdık. İzmir’deki orta boy pizza Bağdat’ta küçük boy oldu. Hiç yapmadığımız kadar et ağırlıklı pizza yapıyoruz. Şimdi, Kuzey Irak’ta bir hamur tesisi de kuruyoruz. Bu tesis aynı zamanda İran ve Azerbaycan’a da hizmet verecek.
· Pizza Pizza Akademisi fikri nereden doğdu?
Geçen eylülde, çalışanlarımıza en iyi imkanı sağlayıp en iyi şekilde yetiştirmek adına Pizza Pizza Akademisi’ni kurmak için faaliyetlere başladık. Bu akademide insanlar bedelsiz eğitim alarak, Pizza Pizza’nın herhangi bir departmanında çalışma şansı yakalayacak. Akademiye girenler; Pizza Pizza çalışanı, müdürü, ustası, bölge müdürü, motorcu kuryesi, operatörü olarak yetişecek. Sektöre kalite gelecek.
· Yeni ürününüz antrikotlu pizzanın öyküsü nedir?
Bağdat’taki restoranda gelen ‘bol etli pizza’ talebi üzerine yeni ürün geliştirdik. Yüzde 100 dana antrikotuyla ‘Fantrikot Pizza’ yaptık. Pizza sosu yerine tamamen krema kullandık. Ayrıca; mantar, yeşilbiber ve soğan ekledik. Çok tuttu. Türkiye’de de satışa başladık. Bir haftada tüm pizza çeşitleri arasında yüzde 10 sattı. Büyük başarı.

 


OTOMOBİL

Haberin Devamı

Şoförüm var, kullanmıyorum
· İlk otomobilim Fiat Palio idi.
· Şimdi Porsche Cayenne kullanıyorum.
· Sınıf atladım.
· Bir otomobilden beklentim hız ve konfor.


BESLENME

Haberin Devamı

Her gün mutlaka pizza
· Evlenene kadar hiç kahvaltı yapmazdım.
· Şimdi kahvaltısız evden çıkmıyorum.
· Öğlenleri işyerindeysem çıkan yemekten yiyorum. Dışarıdaysam fast-food ya da kebap tercih ediyorum.
· Şu aralar rejimde olduğumdan akşamları fazla bir şey yiyemiyorum.
· Ayrıca, her gün mutlaka abartısız bir orta boy pizza tütetiyorum.
· Çünkü ürünlerimizin piyasaya verilmeden önceki ilk tadımını ben yapıyorum. Bu nedenle her gün farklı bir pizza deniyorum.
· Balığı çok severim. Haftada en az iki kere tüketirim.
· Kırmızı ete de bayılırım.
· Sık olmasa da mutfak girerim. Çok iyi menemen ve pizza yaparım.


MEKAN

Tercihim balık mekanları
· İzmir’de Sipari ve Deniz Restoran en çok tercih ettiğim yerlerin başında geliyor.
· İstanbul’da Rumeli Hisarı’ndaki Kalkancı Kahraman’ı çok beğeniyorum.
· Yurtdışında hangi ülkedeysem yerel lezzetlerini denemekten hoşlanıyorum. Gideceğim mekanı da önceden araştırıyorum.
· En son Roma’ya gittim. Yenecek kalitede pizza yapan bir yer bulamadım.


MODA

Haberin Devamı

Rahatlık çok önemli
· Benim adıma eşim takip ediyor.
· Rahat giyinmekten hoşlanıyorum.
· Daha önceleri hep takım giyerdim. Şimdi zorunlu kalmadıkça tercih etmiyorum.
· Siyahı çok severim.
· Ama mavi de, pembe de giyerim.
· Ayakkabıda rahatlık ararım.
· Köseleyi hiç sevmem.
· Tutkunu değilim ama sevdiğim markalar tabi ki var.


TOPLANTI

Toplantısız günümüz yok
· Her gün toplanırız.
· Kesintisiz iki saat sürüyor.
· Eskiden iki katıydı. Yönetmek ve dinlemek zor olduğu için yarıya düşürdük.
· Gelecek yıldan itibaren daha efektif olması için bir saate indireceğiz.
· Toplantılarımız hep interaktif geçer. Fikir paylaşımına önem veririm.
· Ciddiyet ve disiplin olmazsa olmazımdır.

 

TATİL

Haberin Devamı


Yeni yerler keşfediyorum
· Yılda üç kez tatil yapıyorum.
· Biri bir hafta, diğerleri üçer günlük oluyor.
· İkisini mutlaka yurtdışında geçiriyorum.
· Türkiye’de Ege ve Akdeniz’i tercih ediyorum.


HOBİ

Tek hobim sürat teknem
· 14 metrelik motor yatım (sürat teknem) var. Adı, Talya. Kızımın ismi.
· Kaptanımız var ama ben de kullanıyorum.
· Motosiklete de çok meraklıyım. Ancak baba olduktan sonra (aile baskısının da etkisiyle) satıp bu defteri şimdilik kapattım.
· Her türlü müziğin güzelinden hoşlanırım.
· Bir müzik aleti çalmayı çok isterdim ama bu konuda sanırım hiç yeteneğim yok.
· Bilgilendirici kitap, dergi ve gazete (Hürriyet, Yeni Asır) okumayı severim.
· TV izlerim, sinemaya da giderim.


KARİYER

Haberin Devamı

Gemi okudum, pizzacı oldum
· İlk ve orta okulu Kanada’da okudum.
· Liseyi İzmir Güzelbahçe’deki 60. Yıl Anadolu’da tamamladım.
· İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gemi inşaat mühendisliği eğitimi aldım.
· Çocukluk hayalim pilot olmaktı.
· İlk parayı babamın Kanada’daki işyerinde kazandım. 13 yaşındaydım. Saatte 5 dolar veriyordu.
· Profesyonel olarak iş hayatına ise 21 yaşında öğrenciyken İstanbul 1. Levent’te açtığım Pizza Pizza’yla atıldım.
· Babam (Abbas Türker) bana hiç torpil geçmedi. Diğer şubeler hangi şartlara tabiyse bana da o uygulandı.


GÜNE BAŞLANGIÇ

Kızımla oynamak keyif
· 7.5’da kalkarım.
· Çok uyumam. 4-5 saati geçmez.
· 9’da işyerimde olurum. Aradaki süreçte en büyük keyfim kızımla oynamak.
· Evden çıkmadan önce TV’den son gelişmeleri takip ederim. Gazetelere ofiste bakarım.


SPOR

Yüzmede rekorlarım var
· Eski bir milli yüzücüyüm.
· Kanada Yüzme Milli Takımı’nda yarıştım.
· 50 metre serbestte rekorlarım var.
· Evde küçük bir spor salonum var. Fit kalmaya çalışıyorum.
· Galatasaraylıyım.
· İzmir takımlarını ayırmam. Hepsini severim.


SADIK DOSTLAR

Hayatımda hep varlar
· Köpekleri çok severim.
· Rottweiler, Kangal ve Şarpimiz var.

HAYAT FELSEFESİ

İnsanın sevdikleriyle birlikte mutlu ve tatmin edici bir hayat yaşaması.

Yazarın Tüm Yazıları