Paylaş
Evinin bir odasını stüdyoya çevirdi
M. Reşat Güner, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda fagot sanatçısı. Aynı zamanda insan bilinci, kişisel ve ruhsal gelişimle ilgileniyor. İzmir Ruhsal Araştırmalar Derneği’nin yöneticisi. Doğa Bütünsel Gelişim Merkezi’nin kurucusu. Pek çok farklı sistemi sentezleyerek oluşturduğu, “farkındalık, dönüşüm, yaratıcılık, birleştiricilik” olmak üzere dört başlıkta topladığı eğitimler, konferanslar veriyor. “Okültizm: Tarih Boyunca Gizli Bilimler”, “İlkeleri ve Uygulamalarıyla Kendi Kendine Telkin”, “Bedensel ve Zihinsel Gevşeme Teknikleri” olmak üzere üç kitabı var. Makaleler kaleme alıyor. Çok sayıda bestesi, iki de cd’si bulunuyor. Piyanosunun başına oturup, bilgisayar programlarının da yardımıyla meditatif (rahatlatıcı), aynı zamanda bilinç halini değiştirici tarzda müzikler yapıyor. Geçen yıl, yurtdışında yayınlanan bir belgeselin de arka plan müziğini hazırlamış. Seminerlerine katılanların, “Ses tonunuz çok rahatlatıcı, sakinleştirici... cd’niz olsa evde de dinlesek” talebi üzerine evinin bir odasını stüdyoya çevirmiş. Sıradışı için konuşurken pozitif enerjisini derinden hissediyorum. Sessiz, sakin, mütevazı bir insan. Gerçekten de ses tonu sizi rahatlatıyor, sakinleştiriyor. O anlattı, biz dinledik...
OTOMOBİL
Anne arabası kullanıyorum
* İlk arabam 1991’de satın aldığım sıfır kilometre beyaz bir Renault Spring’ti.
* En son bir Seat’ım vardı, sattım. Şu an anneme ait Doblo’yu kullanıyorum.
* Arabalara merakım yok. Otomobil benim için sadece bir araç. Ancak, çok param olsaydı alacağım otomobil Audi A4 olurdu.
* Trafikte sakin ve sabırlıyım. Kurallara genellikle uyan biriyim.
* Bir araba alırken yakıt ekonomisine, sürüş güvenliğine, koltuk rahatlığına dikkat ederim.
BESLENME
Balığı bünyem kaldırmıyor
* Kahvaltı benim için en önemli öğün. Genellikle provaya gideceğim için çok sıkı yaparım. Aksi halde öğlen kendimi yorgun hissediyorum. Sofrada peynir, zeytin ve çay mutlaka olsun isterim.
* Öğlenleri genelde ağır yemem. Sebze ağırlıklı beslenirim.
* Akşamları duruma göre değişir. Çok açıkmışsam bazen ipin ucu kaçar. Ama akşam yemeği evde hep birlikte olduğumuz bir öğün. Bu nedenle önemli. Ağır şeyler yememeye özen gösteririm. Eti de severim ama aşırı tüketmem. Balıktan hoşlanmam. Çok az yerim. Vücudum nedense kabul etmiyor. Midem hazımda zorlanıyor.
* Ara öğün olarak meyve yerim.
* Sağlıklı beslenirim. Fast-food tüketmem. Dışarıda kolay kolay bir şey yemem. Yersem de ya ev yemeği ya da kebap tercih ederim.
* Yemek seçmem. Ama en sevdiğim güveçte türlüdür. Balık olmasa da olur.
* Mutfağa ben de girerim. Son 1.5 yıldır haftada 2-3’ü buluyor. Her türlü yemeği yaparım. Pilav (bulgur ve pirinç) güzel yaptığımı söylerler. Kendim yememekle birlikte fırında güzel balık yaparım. Sebze ve zeytinyağlılarım da meşhurdur.
SPOR
Her hafta dağa tırmanıyorum
* Sporu çok seviyorum. Gençken biraz vücut çalıştım. Bir ara yogayla uğraştım. Şimdi haftada iki-üç kez dağa tırmanıyorum. Yaklaşık 45 dakika sürüyor. Takım tutmam. Ama Fenerbahçe’ye karşı sempatim var.
TATİL
Biraz hareket, biraz yatmak
* Üç yıllık aranın ardından bu yaz yine tatil yapma fırsatım oldu. Her zamanki gibi Datça Palamutbükü’ndeydik. 10 gün kaldık. Tatil benim için biraz hareket, vücudu çalıştırmak ve yüzmek; biraz da dinlenmek, yatmak demek.
HOBİ
Kişisel gelişimle ilgiliyim
* Hobilerim bir anlamda benim işlerim.
* İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndaki fagotun dışında piyano çalıyorum. Meditatif (rahatlatıcı) ve aynı zamanda bilinç halini değiştirici tarzda müzikler yapıyorum. Çok sayıda bestem, iki cd’m var. Geçen yıl, yurtdışında yayınlanan, bir belgeselin müziğini yaptım. Altı bölüm halinde 1 saat 20 dakikalık bir müzikti. Arka plan müziği olarak kullanıldı.
* Tabii bunlar bilgisayarla yapılan şeyler. Dolayısıyla bilgisayarın bu yönüyle de ilgileniyorum.
* Müzisyenlerle de çalışıyorum. Sahne performanslarını artırıcı zihinsel çalışmalar yapıyorum.
* Bir taraftan yazıyorum, üç kitabım var. Yeni projeler üzerinde çalışmalarım sürüyor. Makaleler kaleme alıyorum. Bunlar daha çok insan bilinci, ruhsal ve kişisel gelişime ilişkin. Nadiren de olsa şiir yazıyorum. Yaratıcılıkla ilgili her şey dikkatimi çekiyor.
* Kitap okumayı, internette araştırma yapmayı seviyorum. Zekice kurgulanmış bilim kurgu ve düşündürücü film ve dizi izlemekten hoşlanırım. Bazen belgesel de izlerim.
* Bir dönem satranç oynadım.
KARİYER
Mühendis olmak istiyordum
* Kültür Bakanlığı Devlet Konservatuvarı mezunuyum. Aslında ben makine ya da elektronik mühendisi olmak istiyordum. Ama annemden dolayı müzisyen oldum. 1987’de İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’na girdim. Bu sene 26’ncı sezonum. Ayrıca, İngilizce dahil pek çok konuda kendimi eğittim.
* Kişisel gelişime yönelik çeşitli alanlarda eğitimler de veriyorum. Pek çok farklı sistemin sentezlenmesiyle oluşturduğum farkındalık, dönüşüm, yaratıcılık ve birleştiricilik eğitimleri bunlar. Aynı zamanda konferanslarım oluyor.
* İzmir Ruhsal Araştırmalar Derneği’nin yöneticisiyim.
* Yayınevimiz var, ama şu an faal değil.
* Bir de Doğa Bütünsel Gelişim Merkezi var. Zaten seminerlerimizi orada veriyorum.
GÜNE BAŞLANGIÇ
Uykumu almış uyanırım
* 24.00 gibi yatıp, 07.00’de kalkarım. Genelde uykumu almış uyanırım. Kahvaltıdan önce bitki çayı içerim. Bazen dağa yürüyüşe giderim. Okurum, maillerime bakarım.
MODA
Detaya girmem, alırım
* Giyim kuşam takip ettiğim bir şey değil. Kendimi rahat hissettiğim şeyleri alırım. Daha çok spor giyinirim.
* Sıcak renkler hoşuma gider. Turuncu, kırmızı gibi.
* Alışverişe genellikle eşimle birlikte çıkarım. Çünkü onun gözü benden daha iyidir. Alışverişi severim. Ama çok dolaşmam. Fazla detaya girmeden, beğendiğimi alırım.
SOSYAL MEDYA
Oğlum usta, o öğretiyor
* Facebook’ta varım. 600 civarında arkadaşım oldu. Daha çok haberleşmek, bilgi paylaşmak için kullanıyorum. Yeni arkadaşlar da ediniyorum. Twitter’da ise yeniyim. Oğlum çok usta, bana öğretiyor.
ASTROLOJİ
Boş bir şey değilmiş
* Akrep burcuyum. Eskiden çok meraklı değildim. Ancak son zamanlarda ilgimi çekmeye başladı. Boş bir şey olmadığını anladım.
SEVİMLİ DOSTLAR
Hayat tempomda çok zor
* Çocukken köpeğimiz vardı. Bir yıl da kedi baktık. Ama hep dışarıda. Evde tercih etmiyoruz. Hayat tempomuzdan onlara gereken ilgiyi veremeyeceğimiz için beslemeyi düşünmüyoruz.
HAYAT FELSEFESİ
Hiçbir şeyin sonu yok.
Paylaş