Ender teşekkür ederim

AMA Ender Aslan bütün övgüleri hak etti dün akşam. Yedi maçta 16 değişik oyuncu kullanıp, 10 değişik 5’le başlayan ‘arayış adamı’ Ergin Ataman bu kez sakatlıklar ve Bonsu’nun cezasından dolayı ilk 5 seçme sıkıntısıyla başladı maça.

Haberin Devamı

Tusunami heyecan dalgaları halinde maç gidip gelmeye başladı. Şahane bir 7-0 seri biz attık, 8-0’la yanıt vererek maçtan kopmadı Malaga. Bizim boyalı alan zafiyetimizi keşfedip Fran Vasquez ve Nik Caner-Medley’le içerden yıkıma geçene kadar işimiz iyi gidiyordu. Soyadı gibi yetenek potpurisi sergileyen Medley, değişken atış ve dalış performansıyla bizi yıpratırken Sinan Güler’in enerjisi, Ender’in uyanıklığı ve tabii Arroyo’nun 13 altın sayıyla süslediği orkestra sayesinde odaya 40-39 önde gittik.

GÜZEL AKŞAMDI

ÜÇÜNCÜ çeyreğin adını gerilim koymak gerek. Malaga içerden oyuna asılırken Furkan faulleyince iyice kısalmak zorunda kalan Cimbom, alan savunmasına karşı da bocaladı. Devreye hızır gibi Ender oynayan (sadece 16.53 dakika) çocuğumuz, Aslan gibi girerek, araya 17 sayı ve 4 assist sıkıştırdı. Böylece de Malaga’nın hayallerini sıfırladı. Domercant ve Erceg’den hiç katkı alamadığı maçta rotasyon yoksulluğunu, akıl ve inanç yoğunluğuyla aştı Galatasaray. Siena evinde Stelmet Gora’yı tek sayıyla yenince Cimbom son 16’ya kalmanın ötesinde grup 2.’liği şansını da sürdürüyor. Zor olsun bizim olsun. Pivota da takviyemizi yaparak çeyrek final yolculuğumuza koyulalım.

Yazarın Tüm Yazıları