Yay burcunun diğer burçlarla ilişkileri

Yay ve Oğlak

Oğlak insanları, Yay’ın maceracı yapısına, açık sözlülüğüne dayanmakta hayli güçlük çekerler. Yaşamda amaçlarının tamamıyla farklı oluşu da diğer bir dezavantajdır. Bu ilişkide materyal kaynakların kullanımı da problem yaratacak önemli unsurlardandır... İhtiyatlı davranmayı seven Oğlak ile risk almaktan hiç kaçınmayan Yay arasında gerilimler giderek büyür.

Bu ilişkinin devam edebilmesi için her iki tarafın da çok çaba sarf etmesi ve anlayışını, toleransını maksimum düzeye çıkarması gereklidir. Zodyak’ta birbirini takip eden burçlardan olan Yay ve Oğlak’ın ilişkisinde gerilim gerçekten önemli bir unsurdur. Ortak noktanın bulunması, uzun zaman alabilir.

Birbirinden çok farklı olan bu çift, temel konularda bile anlaşmayı beceremezler. Dolayısıyla, fazla uzun ömürlü olamayacak bir ilişkidir. Oğlak, Toprak elementinde olmasına ve yüksek bedensel aktivitesine rağmen işine fazla odaklandığından, cinsellik unsurunu ihmal eder. Yay için de cinsellik birincil öneme sahip olmadığından, aslında bu alanda uyum sağlamaları mümkündür.

Yay ve Boğa

Bu ikili birbirini çok heyecanlandırsa da, aynı oranda öfkelendirebilir. Kimi zaman talepkar davranabilen Boğa, kural tanımayan Yay’ı sinirlendirir. Yay’ın meraklı ve yenilik arayan ihtiyaçlarını tatmin etmek istemesi, Boğa için kolay kabul edilebilir bir durum değildir. Diğer yandan, evine çok bağlı olan Boğa’nın, Yay gibi hareketli olmasını beklemek de olanaksızdır. Her şeye rağmen, oldukça heyecanlı ve kolay unutulmayacak bir ilişki olabilir.

Yay’ın genişleme prensibini sembolize eden Jüpiter etkisindeki davranış biçimi, Boğa için kolay anlaşılır değildir. Boğa, ayaklarını yerden kesmemek için elinden geleni yaparken, Yay hareket halinde olmak için maksimumda çaba harcar ve her fırsatı kullanır. Gerçekçiliğe dayalı bir kötümserliği olan Boğa’nın yanında Yay hayatı toz pembe görmeye ve her şeye sarsılmaz bir güvenle itimat etmeye yatkındır.

Ateş elementindeki Yay, sıcakkanlı bir insan olmasına rağmen, bir Boğa kadar cinsel yaşama odaklanmaz. Dolayısıyla bu alanda da bazı problemlerin yaşanması söz konusudur. Mental uyaranlara açık olan Yay, cinsel yaşamında düşünsel boyutta da uyarılmak ihtiyacındadır. Boğa’nın ise bu gereksinimi anlaması oldukça zordur.

Devam edecek...
Yazarın Tüm Yazıları