Yay burcunun diğer burçlarla ilişkileri

YAY ve İKİZLER

Zodyak’ın karşılıklı konumda bulunan burçları İkizler ve Yay, aslında birbirine oldukça benzer. Değişiklik ve yenilik ihtiyacı başta gelen arzularıdır. Ancak bu ihtiyaçların ilişkilere yansıması sonucu, iki taraf da kalıcı ilişkiler oluşturmak konusunda hiçbir yapıcı yaklaşımda bulunamaz. Çok eğlenceli, hareketli, sosyal, dışarıdan bakan herkesi imrendirecek nitelikte bir ilişki olmasına rağmen, uzun ömürlü bir beraberlik olabilmesi için her iki tarafın da insan üstü çaba harcaması gereklidir.

Yay ve İkizler karşılıklı olarak zekalarından ciddi anlamda etkilenirler. Mental uyaranlara çok açık oldukları için aslında daha iyi bir alternatif olmadığı müddetçe bu ilişki uzun sürer. Ama yine de ilişkide bir stabilizasyon sağlayabilmek oldukça zordur.

Aslında her ikisi de cinselliğe çok önem vermemesine rağmen, karşıt kutuplarda oluşları her alandaki çekim gibi tensel anlamda da birbirlerine karşı duramamalarına neden olur. Yay’ın sıcaklığı, İkizler’in yeniliklere açıklığı, eğlenceli ve enteresan bir seks yaşamının kapılarını aralar.

YAY ve YENGEÇ

Yay’ın da Yengeç gibi zengin bir hayal dünyasına sahip olması, birbirlerinden kolayca etkilenmelerini sağlar. Aslında, karşılıklı ihtiyaçlarını anlamakta ve cevap vermekte oldukça yetersiz kalacak bir ikilidir. Yay’ın macera arayışının, dış dünyaya açılmak isteğinin, Yengeç tarafından anlaşılması mümkün değildir.

Yengeç’in duygusal hassasiyeti nedeniyle kolayca incinebilmesi, samimi ve açık sözlü Yay’ın kırıcı olarak nitelendirilmesine de neden olabilir. Bu ilişkinin devam edebilmesi için iki tarafın da maksimum seviyede çaba sarf etmesi ve özveride bulunması gereklidir. Çok farklı motivasyonlara sahip olan bu ikili, ancak ortak bir amaç bulduklarında birlikte olabilirler. Yine de bu beraberliğin uzun sürmesi, tahammül sınırlarını zorlayan bir durumdur.

Cinsel yaşamda da oldukça zor anlaşan bir ikilidir. Yay sadece meraktan bile olsa yeni partnerlerle beraber olmaktan hoşlanır. Yengeç ise tamamen tek eşliliğe dönüktür. Dolayısıyla bu alanda da asgari bir müştereğin bulunması güçtür.

Yarın diğer burçlarla devam edeceğiz...
Yazarın Tüm Yazıları