Yay burcuna Merkür’ün etkileri

Tanrıların Habercisi Merkür, her türlü haberleşmeyi ve haberleşme araçlarını sembolize eder. İletişimi yöneten akıl, Merkür ile bütünleşir.

Aklın ürünü olan bütün işlerle ilgili gelişmeler, Merkür geri gitmeye başladığı dönemlerde yavaşlamaya ve hesapta olmayan karışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur. Böyle bir dönemde önceden aklınıza gelmeyen, unuttuğunuz veya önemsemediğiniz konular gündeme gelmeye başlar. Tabii buna bağlı olarak yolunda giden işlerin akışı değişir veya yeni baştan düşünmek ve proje geliştirmek gerekebilir.

Zihinsel açıdan düşüncelerin derinleşmesine neden olan Merkür’ün bu etkisi hem iletişimde bulunulan kişilerle ilgili düşüncelerin değişmesine, hem de dikkatin dağılmasına neden olacağı için yapılmış projelerle ilgili değişiklikler de ortaya çıkabilir.

Aklın bir ürünü olan sistemle ilgili aksaklıklar ortaya çıkarak, kurulu olan sistemin yenilenmesi ve değiştirilmesi için kişiyi zorlar. Aslında kurduğunuz sistemle ilgili var olan sorunların düzeni etkileyecek duruma geldiğini işaret eden karışıklıklardır bunlar. Artık yeni bir sistem geliştirme zamanı gelmiştir ve bunun üzerinde düşünmek gerekir. Merkür’ün geri gittiği dönemler tam böyle çalışmanın zamanıdır.

Şimdi Merkür Yay Burcunda geri gidiyor. Yay Burcunun sembolize ettiği konularla ilgili düşünce ve sistemle ilgili değişiklik gerektiren konuların ortaya çıkacağı ve hem kitlesel, hem de kişisel açıdan zorlayacağını işaret ediyor.

Yay burcu, felsefe, din, kanunlar ve yabancı ülkeleri sembolize eder. Merkür’ün bu burçta geri gitmeye başlaması, hayata bakışınızı, yaşam ve iş felsefenizi, inanç biçiminizi ve yabancı kültürlerle ilgili düşüncelerinizi gözden geçirmenize ve değiştirmenize neden olacak demektir.

Ayrıca çocuklar, kuzenler, kardeşler, komşular, iş arkadaşlarınızla iletişimlerinizde bazı karışıklıklar, yanlış anlamalar ortaya çıkabilir ve her zaman olduğundan daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Bu arada iletişim biçiminizi gözden geçirmenize ve felsefenizi değiştirmenize neden olabilecek olaylara karşı tedbirli davranmalı ve bu dönem içinde karar vermek veya önceden aldığınız kararları değiştirmek için acele etmemelisiniz.

Merkür aynı zamanda ulaşım araçlarını da sembolize eder. Yay ise uzun yolculukları. 20 Aralık gününe kadar geçen bu devre içinde hem kısa, hem de uzun seyahatlerle ilgili bazı karışıklıklar ortaya çıkabilir. Seyahat acentaları ulaşımla ilgili sistemlerinde değişiklik yapma ihtiyacı duyabilirler ve bu ihtiyacı ortaya çıkarabilecek önemli olaylar meydana gelebilir.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek burçlar başta Yay olmak üzere İkizler, Başak ve Balık burçlarının ikinci ve üçüncü on günlük devresinde doğanlar en fazla etkilenecek burçlar. Ayrıca Yükselen, Ay ve kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs, Mars) bu burçlarda bulunanlar da etkileneceklerdir.

Korkularınız uyanacak

Mars ile Venüs Akrep burcunda kavuşum konumunda bulunuyorlar ve Neptün’ü tetikliyorlar. Aşk potansiyelinin harekete geçtiğini işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda fantezileri de uyandırıyor. Karşı cinsle ilgili hayaller kurulabilir ve ilişkiler idealize edilebilir. Aynı zamanda ilişkilerle ilgili kuruntular ve endişeleri besleyen hayaller kurmak da mümkün. Tabii bu durum ilişkilere zorluk getireceği gibi bilinçaltının derinlerinden yükselen korkuların uyanmasına da neden olabilir. Bu durum yanılgılar ve aşk intiharlarına neden olabilir. Sevdiğinizle ilgili endişeleri ortaya koyarsanız yanılgılardan uzaklaşmayı başarabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları