Yasemince: Yaratıcı düşünce (2)







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İçinde bulunduğumuz bu karamsar tabloyu daha da karamsar hale getirebilmek için canla başla uğraşmaktan vazgeçmeliyiz. Yoksa, sıkıntı deryasının içinden çıkmak için debelendikçe daha beter batacağız.

Halbuki bu durumdan çıkabilme şansımız var. Yoksa bütün çıplaklığı ile böylesine karamsar bir tabloyu gözler önüne serer miydim? Zaten karamsarlıktan bunalmışız neden daha beter karamsar edeyim?

Dünyayı bu hale getiren ve şu sıralarda yaşadığımız sıkıntıların sebebi insan dedik. Sebep biz olduğumuza göre, düzeltecek olan da yine biziz.

Değiştiremez miyiz? Elbette değiştiririz. Bütün bunları nasıl yaptıysak, başka şeyleri de yapabiliriz. Yeter ki, yapabileceğimize inanalım.

Öncelikle kendi içimize yönelerek, kendimiz için neler yapabileceğimizi gözden geçirelim. Sahip olduğumuz enerjiyi yıkıcı yönde kullanmak yerine yapıcı yönde kullanmayı öğrenelim.

Şimdiye kadar içimizden taşan bu enerjiyi, sonuçlarını düşünmeden hırs ve tutkularımızın hizmetinde kullandık. Ya da hiç kullanamadık ve enerjimiz içimizde büyüyerek bizi yaktı, hasta olduk. Şimdi doğru kullanalım.

Sahip olduğumuz hiçbir şeyden memnun olmadığımız gibi hep karamsar düşüncelerimizin yarattığı karanlık duygularımızın içinde şimdi neredeyse boğuluyoruz.

Böylesine olumsuz duygularımız ve düşüncelerimiz sayesinde, olumsuz olayların fazlalaşmasına ve bütün tersliklerin üzerimize üzerimize gelmesine neden olduk. Halbuki, enerjimizi yapıcı ve olumlu yönde kullanabiliriz. Bunun için düşüncelerimizin yönünü değiştirmemiz yeterli.

Başka açıdan düşünmeye başladığınız zaman, anlayışınız değişir. Olayların başka boyutlarını algılamaya başlarsınız. Böylece içinde bulunduğunuz boyut değişir. Olaylar değişir.

Unutmayın ki, ne düşünüyorsanız, nasıl düşünüyorsanız onu görüyor, öyle algılıyorsunuz. Düşünceler duygularımızı besliyor. Ve sonra duygular da düşüncelerimizi besliyor. Ve sonra düşünceler duygularımızı daha da büyütüyor. Duygular ise, yapabilme gücü demektir.

İşte, işin en can alıcı kısmı burası! Ne düşündüğünüz, nasıl düşündüğünüz çok önemli. Karamsar bir tablo çiziyorsanız ve felaket bekliyorsanız, çok fena. O zaman sizi karanlık günler bekliyor.

Şayet düşünceleriniz, meydana gelen olayların nedenlerini anlamaya yönelmişse, ve olumlu beklentiler içine girmeyi başarırsa, her şeyi değiştirebilirsiniz. Düşüncelerinizle kendinizi, dünyayı ve yaşayacaklarınızı yeniden yaratabilirsiniz diyorum, Yasemin'ce.

Yazarın Tüm Yazıları