Yasemin'ce







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Koç burcundaki Venüs

Venüs bugün burç değiştiriyor ve Koç Burcu'na giriyor. Böylece heyecan verici ilişkiler dönemi başlamış oluyor.

Bir Ateş olan Koç'un sembolize ettiği niteliklerle birleşen Venüs, sıcak, yoğun ve hareketli ilişkileri vaadediyor. Tabii biraz sabırsız, neşeli ve kolay başlayan ilişkileri de beraberinde getiriyor.

Venüs'ün bu konumundan en fazla etkilenecek olanların başta Koçlar olduğunu, sonra da Ateş'in diğer üyelerinin etkileneceğini anlamışsınızdır. Yani Aslan ve Yaylar için eğlenceli, anlayışlı, iyimser ve sempatik olacakları bir dönem başlamış oluyor.

*

Elbette ki Venüs sadece ilişkileri sembolize etmiyor. Aynı zamanda parasal konuları da yönetiyor. Bu nedenle başta Ateş olmak üzere ayrıca Hava'nın elemanları olan İkizler, Terazi ve Kovalar da bu devre içinde kazançlı girişimlerde bulunabilirler.

Dost davetleri, neşeli ve samimi bir ortam içinde oluşan keyifli projeler, çalışmalarınızın ödülü olan kazançlar sağlayabileceğiniz bir döneme girmiş bulunuyorsunuz.

İsteklerinizi ortaya koyarken esprili ve yüksek bir anlayışla davranabilirsiniz. Böylece çevrenizdeki kişileri etkileyebilir, onların desteğini alabilirsiniz. Tabii bu arada bir Hava olan Teraziler'in biraz zorlanacağını belirtmem gerekiyor. Çünkü, Koç'un zıt burcu olduğunuz için Venüs'ün etkisi sizi zorlayabilir. Bu durum biraz anlayışsız, biraz endişeli ve tabii buna bağlı olarak kararsızlıklar yaratabilir. Ancak, Venüs sizi yine de güçlü biçimde etkileyecek.

*

Venüs'ün sevgi duygularınızı harekete geçiren enerjisini karamsarlığa kapılarak boşa harcamayın. Zaten şu sıralarda İkizler Burcu'nda dolaşmakta olan Jüpiter'in yoğun iyimserliği size akıyor. Böylece Jüpiter'in desteğini alarak moralinizi yükseltebilir, Venüs'ün size akan güçlü enerjisini yapıcı yönde kullanmayı başarabilirsiniz. Yepyeni ve heyecan verici aşklar yaşayabilir, sevdiğinizle aranızdaki ilişkiyi bambaşka boyutlara taşıyabilir, parasal çalışmalarınızı hızlandırabilirsiniz. Çünkü, Jüpiter sizi dengeleyecek.

Koçlar ise, hem Jüpiter, hem de Venüs'ün etkileri altında iyice gevşeyebilir ve karşınıza çıkan fırsatları fazla rahat davranarak gözardı edebilirsiniz. Ancak, hem çok eğleneceğiniz, hem de kendinizi keyifli hissedeceğiniz bir dönem geçireceksiniz. Biraz harekete geçerek ayağınıza kadar gelen fırsatları kazanca dönüştürebilirsiniz.

Tabii bu arada Venüs'ten sert etkilenenler de var. Yengeç ve Oğlaklar biraz gerilimli bir etki alıyorlar. Ancak, Venüs yumuşak etkilere sahip olduğu için sert etkisi bile fırsatlar demek anlamına geliyor. Ancak, sizin bunu nasıl kullanacağınız tamamen bilincinizle bağlantılı. Benim size tavsiyem isteklerinizi güçlü tutun. İlişkilerinizde anlayışlı olun ve ortaya çıkan ufak tefek anlaşmazlıkları büyütmeyin. Böylece Venüs'ü yapıcı yönde kullanmayı başarabilirsiniz.

*

Merkür Balık Burcu'nda dolaşmaya başladı. Zihinsel ve fiziksel iletişimi sembolize eden Merkür, Su grubu burçlarını harekete geçirmiş bulunuyor. Ayrıca Toprak burçlarını da olumlu etkileyecek.

Fakat, sadece burcun ilk derecesinde doğanlar etkileniyorlar. Çünkü, 4 Şubat'tan itibaren geri gitmeye başlayacak ve Kova'nın son derecelerine geri dönecek. Tabii bu durumda Balık Burcu'nda fazla ilerleyemeyecek. Bu nedenle başta Balık olmak üzere Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlak burçlarının ilk derecesinde doğmuş olanlar etkilenecekler.

*

Bu kısa süre içinde yoğun toplantılar, seminerler, kültürel faaliyetler içinde bulunabilirsiniz. Fikirlerinizi açıklayabilir ve kabul ettirmeyi başarabilirsiniz. Ayrıca bu devre içinde tamamlamanız gereken konuları bitirmek için gayret göstermelisiniz. Çünkü, daha sonra Merkür geri gitmeye başlayacak ve tuhaf tersliklere neden olacak. Fakat, başlamış olan işlerinizi tabii ki, sürdürmeye devam edebilirsiniz. Her ne kadar önceden olduğu gibi hızlı ilerlemese bile bildiğiniz gibi çalışmalarınızı devam ettireceksiniz. Ancak, yeni bir girişim için aceleci davranmamanızda yarar var.

Merkür'ün geri gitmeye başladığı gün bu konuda daha ayrıntlı bilgiler aktaracağım ve bundan en fazla kimlerin etkileneceğini bildireceğim.

Yazarın Tüm Yazıları