Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Neptün ve Yanılgılar

HAYELLER, vizyonlar, imajlar, rüyalar... Neptün astrolojik açıdan ''hayal gücü''nü sembolize ediyor. Biliyorsunuz, hayal etmeden yaşanmıyor. Yapılacak bir şey ilk önce hayal edilir. Sonra maddeye dönüştürmek için harekete geçilir. Yani ilk önce hayalinizde yaratırsınız. Sonra kağıt üzerinde modelini çıkartırsınız. Daha sonra da üçüncü boyutta, bizim madde boyutumuzda görünür hale getirirsiniz. Tabii bu hayallerin maddeye dönüştürülmesi aşaması çok önemlidir. Bazen hayalinizi birebir aynı biçimde açığa çıkarabildiğiniz halde, bazen hayal ettiğinize pek de benzemeyen şeyler ortaya çıkar.

Bazı hayallerin somut verilerin üzerine inşa edildiğini görürsünüz. Yapılacak şey, gidilecek yol bellidir. Ve bunların gerçekleştirilmesi en kolay olanıdır. Bazı hayaller olmayacak gibi gelir. Bilinenin tamamen dışında oluşur veya oluşturulur. Tabii imkansız gibi görünür ve maddeye dönüşmesi pek kolay değildir. Bazı hayaller ise, tamamen sizin yanılgınızdan oluşur. Bu tip hayallerin maddeye dönüşmesi aşamasında bazen yarım oluştuğu görülür. Bazen ise hiç oluşmaz. Bütün çabalarınız, emekleriniz boşa gider. Ve tabii kendinizi kötü hissetmenize neden olur.

Bu tip hayallerin maddeye dönüşmemesi, içindeki noksan veya yanlış bilgilerden kaynaklanır. Yanılgılar, yanıltıcı hayaller ve hayal kırıklığının baş sorumlusu ise Neptün'dür. Hayal gezegeni Neptün, sert etkiler altında yanılgılara, hayal kırıklığına ve kayıplara sebep olur. Ayrıca tedirgin düşünceler, kuruntular, olumsuz açıdan yapılan değerlendirmeler, olmayacak işlerin olmuş veya olacak gibi gelmesi veya böyle hayal edilmesi şeklinde etkiler. Tabii bütün bunlar yanılgılara neden olur. Kısaca sert etkiler altında bulunan Neptün yanılgılara işaret edebilir diyebilirim, Yasemin'ce...

FAX: 0 (212) 677 01 57

E-MAİL: yboran@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları