Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Rüyanızı hatırlayın

Bazı insanlar bir gecede üç-dört rüya gördüğünü söylerken bazıları hiç görmediklerini iddia ederler. Bazı kişiler, gece rüyamda birşeyler gördüm ama ne gördüğümü hatırlamıyorum, diyerek yakınırlar.

Bazen gördüğümüz rüyanın etkisinde öyle bir kalırız ki, günler hatta haftalar boyunca kendimize gelemeyiz. Ve gördüğümüz rüyayı anlatırken 'canlı gibiydi, öyle gerçekti ki...' şeklinde tanımlarız. Böylece etkisinde kalmış olmanın hiç de garipsenmeyecek bir durum olduğuna ikna etmeye çalışırız. Aslında iknaya uğraştığımız kişi karşımızdaki olmayıp kendimizdir. Çünkü, öğrendiğimiz bilgilerin ışığında gördüğümüz sadece bir 'rüya'dır ve gerçekle hiç ilgisi yoktur.

Aslında rüya anında yaşadığımız her şey gerçektir. Tabii ki, bu 'başka bir gerçeklik'tir ama gerçektir.

Şayet 'şuuraltı' denilen türden bir rüya görüyorsak, bu rüyanın sağlığımız açısından çok önemli olduğunu bilmelisiniz. Ve bu tür bir rüyayı hatırlamak, psikolojik dengenizi korumak ve kendiniz hakkında önemli bilgilere ulaşmak açısından çok önemli. Bu demektir ki, gerçek dediğiniz dünyada çözümleyemediğiniz bir sorunu rüya aracılığı ile çözümlüyorsunuz.

Gördüğünüz bir rüyayı hatırlamanız sadece psikolojik dengenizi değil, aynı zamanda ulaşmak istediğiniz bilgileri elde etmek için de çok önemli.

Mesela bildiğiniz fakat, unuttuğunuz bilgileri ihtiyacınız olduğu bir dönemde gördüğünüz rüya aracılığı ile hatırlayabilirsiniz. Unutulmuş bulgular bilincinizin derinliklerinden yükselip şuutrunuza ulaşabilir ve böylece bilmediğinizi sandığınız bilgilerle karşılaşabilirsiniz. (Sürecek)

FAX: 0 (212) 677 01 57

E-MAİL: yboran@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları