Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ateş’in çocukları Yaylar (2)

BİR Yay, içsel seyahatleri sonucu bir ‘‘Filozof’’ olma yolunda hızla ilerleyebilir. Hayatın anlamını çözmek ve ne yaptığını incelemek konusunda gerçek bir dehadır. Gözlemleri öylesine güçlüdür ki, neredeyse kehanet sayılabilecek tahminlerde bulunabilir. Ve çoğunlukla da tahminlerinde yanılmaz.

Üstelik sadece olaylar için değil insanlar için de çok başarılı tahminleri vardır. Böylece iyi niyetini istismar etmeye kalkışanları çok kolay anlar ve kendisini korumayı başarır.

Ateşin çocuğu Yay'lar için aşk, neredeyse hayatın anlamıdır. Aşık olmak, (şayet o sırada yoğun bir içsel yolculuk içinde bulunmuyorsa, ya da arkadaşlarıyla çok ciddi işler peşinde değilse) yemek, içmek gibi doğal bir ihtiyaçtır. Sevdiği kişiye duygularını en içten ve açık bir biçimde sunar.

Bir Yay'a aşıksanız, çok şanslısınız demektir. Özellikle de macerayı seviyorsanız... Yok, maceradan hoşlanmıyorsanız, onun yanına fazla sokulmamanızı tavsiye ediyorum.

Maceracı ruhu, sizin hiçbir zaman aklınızdan bile geçmeyen olağanüstü bir aşk yaşatacaktır. Tabii bunun bedelini, onu özgür bırakarak ödemeniz gerekir. Özellikle de arkadaşlarıyla birlikte olmasına hiç ses çıkarmamalısınız. Yoksa, arkadaşlarını size tercih edebilir. Tabii bu arada her türlü sürpriz organizasyona da hazırlıklı olmalı ve itirazsız kabul göstermelisiniz, diyorum, Yasemin'ce...

FAX: 0 (212) 677 01 57

E-MAİL: yboran@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları