Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ateş'in çocukları Yaylar

Jüpiter'in cana yakın, enerjik ve neşeli çocukları Yaylar, genel olarak uzun boylu ve kilo almaya temayüllü olsalar da doğum anındaki gökyüzünün konumu, fizik görünümlerini farklı etkileyebilir.

Ateş'in değişken burcu olan Yaylar, bulundukları yerde uzun süre kalamazlar. Üstelik değişken özelliğe sahip oldukları için hem bulundukları konumu, hem de duygularını aynı noktada sabit bir biçimde tutamazlar. Bir kedi kadar meraklıdır. Öğrenme merakı onları ilden ile, ülkeden ülkeye dolaştırır. Maceracı ruhunu çeşitli şekillerde tatmin eder. Yaylar'ı, hemen her türlü sportif faaliyetlerin içinde görebilirsiniz.

Seyahat edebilme fırsatı olmayanlar, kendi iç alemlerinde seyahate çıkarlar. İçsel seyahate bazen kendilerini öyle bir kaptırırlar ki, neredeyse dış dünya ile irtibatları kesilir. Tabii bir Yay için bu durum hiç de öyle uzun sürmez. Bir Yay'ın Yengeç gibi içine kapanacağını beklemeyin.

Yaylar, son derece iyimser, iyi niyetli, dost canlısı ve adalet duygusu çok gelişmiş tiplerdir. Kadın olsun, erkek olsun Yay, kendine özel bir adalet duygusuna sahiptir. Kendince adil bulmadığı durumlar karşısında (kendisine yönelik olmasa bile) müdahale etmeden duramaz. Sanki, kendi haklarını savunuyormuşcasına hareket eder.

Heyecanlı, hareketli ve öğrenme arzularının peşinde kararlı bir biçimde yol alırlar. Yay Burcunun idareci gezegeni olan Jüpiter'in verdiği şans ile yolları genellikle de açık olur. Yeter ki, nereye gideceklerine karar versinler.

(Sürecek)

FAX: 0 (212) 677 01 57

E-MAİL: yboran@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları