Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür’den çektiklerim!

ŞU ara gelen mektupların büyük bir kısmı geri giden Merkür’ün tersliklerini anlatıyor. Bu mektupları tek tek yayınlamam mümkün değil. Fakat, şu kadarını söyleyeyim ki, ne kadar tuhaflık varsa, sanki hepsi bugünü beklemiş. Akla hayale gelmedik olaylar birbiri ardına yaşanıyor. (Okuyucular sağ olsun, hepsinden beni haberdar ediyorlar. Sanırım bütün bu vakaların hepsini biraraya toplayıp bir kitap haline getireceğim!)

Şimdi burada bu mektupları tek tek anlatamam ama en azından başıma gelen bir Merkür etkisini kısaca anlatayım da, hepinizin fikri olsun, diyorum.

Efendim geçen gün (en gerekli olduğu bir anda) elektronik fihristimin pili bitti. Ve de ben yerimden kıpırdayamadığım için 'şuna bir pil taktırın' diye verdim. Aslında kendi işimi kendim yaparım. Yeri gelmişken hemen söyleyeyim;

'Siz, siz olun kendi işinizi kendiniz yapın' ama bu işin aciliyeti vardı. Ve eskilerin 'acele işe şeytan karışır' sözünü o sırada unutmuştum. Tabii databank’ım geldiğinde bu sözü derhal hatırladım. Çünkü, fihristin içindeki tüm bilgiler silinmişti.

Böylece arayacağım hiç kimse kalmamıştı! Yani boşuna panik yapmışım. Bir sürü kişiyi kısa bir süre içinde nasıl arayacağım diye kıvranırken bomboş fihristi elime alınca öyle bir rahatladım ki! o günden beri insanlara nasıl ulaşacağım diye kara kara düşünüyorum, Yasemin’ce...

FAX: 0 (212) 677 01 57

E-MAİL: yboran@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları