Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ölümden sonra

Spritüel incelemeler yapanların senelerce önce saptamış oldukları ilginç deneyimleri şimdi bilim insanları araştırıyorlar.

İngiltere'deki Southampton Hastanesi bilim adamları, ölümün hemen öncesinde yaşananlar üzerine yaptıkları araştırmada, klinik olarak ölü kabul edilen kişilerin de pek çok duyguyu yaşadıklarını tesbit ettiler.

Klinik açıdan ‘‘ölü’’ olarak kabul edilen kişilerin ölümden döndükten sonra anlattıkları duygular ilginç bir benzerlik gösteriyor. ‘‘Mutluluk ve huzur duygusu, ayrıca zamanın aktığını anlayabiliyor ve ışığı algılayabiliyorlar.

Bu araştırmayı yapan bilim adamlarından Dr. Peter Fenwick şöyle diyor;

‘‘Akıl ve beyni birbirinden bağımsız değerlendirmek mümkünse, bu ölüm sonrasında bilincin hala uyanık kaldığı sorusunu gündeme getiriyor.’’

İşte böyle. Bir zamanların ciddiye alınmayan metafizik olayları şimdi laboratuarda mikroskop altına yatırılıyor. İnceleniyor ve bence pek de iyi yapılıyor.

Aşama yapmanın birinci şartı; düşüncelerinizi değiştireceksiniz.

Düşüncelerin değişebilmesi de ancak araştırmayla mümkün. Bilim adamları inceleme yapacak kadar düşüncelerini esnetmiş bulunuyorlar. bu iyi bir işaret. Araştırmalarının sonuçlarını yayınlamaları ise, bizim adımıza büyük bir gelişme. Böylece biz de düşüncelerimizi değiştirebilme fırsatını yakalamış bulunuyoruz. Yani bireysel değişimimizi gerçekleştirme fırsatıyla karşılaşıyoruz. Umarım iyi kullanabiliriz ve gerekli aşamayı yapabiliriz, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları