Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Trafik ve karate

Şu Merkür geri gittiği için mi, trafik bu kadar karışıyor, yoksa hep böyle olduğu halde Merkür'ün etkisi güçlendiği için biz mi, görüyoruz?

Aslında İstanbul'un trafik sorununu bilmeyen yok. Ve ben de bunun şimdi farkına varmış değilim. Fakat bu trafik keşmekeşinin büyük ölçüde sorumlusunun sürücüler olduğunu iyice anlamış bulunmaktayım.

Mesela geçen gün gazeteye gelmek için tam 1,5 saat yolda cebelleştikten sonra tam Güneşli'ye sapılan kavşağa geldiğimizde köprünün altından geçilen yol kitlenmişti, ki ben hemen şöföre sağ tarafa geçmemizi söyledim.

Fakat, önümüzdeki belediye otobüsü de sağa yöneldi. Ben de ‘‘herhalde sağdan düz ileriye devam edecek’’ diye düşünürken otobüs sol tarafa, köprünün altına yöneldi. Tabii bunun üzerine trafik tamamen iptal oldu. Sonra, durduğu yerde kalmak yerine burnunu ileriye doğru biraz daha uzattı ve karşı taraftan gelmekte olan kamyonun geçmesine de izin vermemiş oldu. Adamakıllı sinirlendim. Çünkü, burada trafiğin durmasını gerektiren ‘‘otobüs!’’ dışında hiçbir şey yoktu. Hesap sormak için 34 JJG 61 plakalı otobüsün yanına gittim. Kapısını açtım ve ‘‘Madem sol tarafa döneceksiniz, neden yolun en sağına geçip trafiğin canına okudunuz? Hem de yolun kapalı olduğunu gördüğünüz halde?’’ diye çıkıştım. Otobüsün sürücüsü suratıma ‘‘ne diyor bu kadın’’ der gibi bön bön bakıp ‘‘ne olmuş yani’’ demez mi? İşte o dakika kung fu, karate ve ne çeşit dövüş sporları varsa, hepsini öğrenmeye karar verdim. Ve yolların aslında ne kadar güzel! ve geniş! olduğunu ama sürücülerin bu yolları kullanmayı bilmediğini düşünmeye başladım, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları