Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Geri giden gezegenler (2)

İnsan, çevresini nasıl algılıyorsa, öyle etkileniyor, demiştik. Mesela siz durduğunuz halde etrafınızda sürekli dönen bir şey, başınızın dönmesine neden olur. Veya hareket halinde bulunduğunuz halde dikkatinizi gökyüzüne çevirirseniz, yıldızların yerlerinde durduğunu görürsünüz ve sanki olduğunuz yerde duruyormuş duygusuna kapılırsınız. Kısacası çevrenizi nasıl algılıyorsanız, duygu ve düşünceleriniz bu algılama doğrultusunda harekete geçer.

Gezegenlerin dünyadan görünümleri de duygu ve düşüncelerimizi o doğrultuda etkiliyor. Mesela, Neptün'ün düzeldiğini belirtmiştim. Böylece yanılgıların azalması ve hayal gücünün daha hızlı harekete geçmesi söz konusu.

Ayrıca, yarından itibaren Merkür geri gitmeye başlayacak. Bu durum ise, zihinsel faaliyetimizi ve ilişkilerimizi etkileyecek. Çünkü Merkür, zihinsel ve fiziksel iletişimi sembolize ediyor.

Merkür'ün geri gitmesiyle birlikte iletişim alanında bazı karışıklıkların ortaya çıkması söz konusu. Ayrıca, kendi kendinize derin düşünceler içine girebilir ve bir türlü düşüncelerinizi toparlayıp anlaşılır biçimde ifade edemezsiniz. Halbuki bütün ayrıntıları en ince detaylarına kadar düşünebilirsiniz. Çünkü, geri giden Merkür zihinsel potansiyelinizin daha da yoğun ve derin bir biçimde faaliyet göstermesine neden olur. Şayet bu derin düşüncelerinizi ifade etmeyi başaracak olursanız, son derece güçlü ve etkileyici olabilirsiniz. Fakat, Merkür geri giderken zihninizin derinliklerinden bu fikirleri derleyip ortaya çıkarabilmek biraz güçtür.

(Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları