Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Geri giden gezegenler

Mayıs ayından bu yana geri gitmekte olan Neptün bugünden itibaren düzelmiş bulunuyor. Yani ileriye doğru hareket edecek.

Aslında gerçek hareketleri daima ileriye doğru. Fakat, dünyadan bakıldığı zaman hız ve mesafe yüzünden biz geriye doğru hareket ediyormuş gibi algılıyoruz. Ve astrolojik açıdan ifade ettiğimiz zaman ‘‘geri gidiyor’’ diyoruz.

Bu durumu otoban yolda hareket halinde bulunan arabalara benzetebiliriz. Mecburi istikamet üzerinde bütün arabalar aynı yöne doğru farklı hızlarla yol alırlar. Siz de bu arabalardan birinin içinde olduğunuzu düşünün.

Diyelim ki, sizin içinde bulunduğunuz araba 120 kilometre hızla gidiyor olsun. Önünüzde 80 kilometre süratle ilerleyen arabaya yaklaşırken o arabanın ileri doğru yol aldığını görürsünüz.

Yanından geçip giderken baktığınızda kısa bir süre için o arabanın durduğunu düşünürsünüz. Siz ilerleyip de arkanıza baktığınız zaman o arabanın geriye gittiği izlenimine kapılırsınız. Halbuki her iki araba da ileriye doğru kendi yolunda farklı hızlarla ilerlemektedirler.

İşte, astrolojik açıdan gökyüzünün incelenmesi, astronomiden farklıdır. Astronomi gökyüzündeki cisimlerin gerçek hareketlerini incelerken, astroloji bu cisimlerin insanın algılamasına göre inceler. Çünkü, astrolojinin konusu insandır. Ve insan, dış dünyayı nasıl algılıyorsa, öyle etkilenir. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları