Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Hayatımızı etkileyen renkler 3

YEŞİL

Yeşil, değişimin ve dönüşümün rengidir. Aslında yeşil, ana renk değildir, mavi ve sarı rengin karışımıdır. Fakat, parlak olandan en pastel yeşile kadar çeşitlilik gösteren ve en fazla gördüğümüz, bildiğimiz bir renktir. Yeşil, doğada en fazla rastlanan renktir, özellikle dünyanın büyük bir bölümünün ormanlarla kaplı olduğu dönemlerde... Zaten dünyayı tanımlarken de diğer gökcisimleri arasında ''yeşil dünya'' olarak tanımlanması da bitki örtüsünün yansımasından kaynaklanır.

Bu durumda, dünyanın renginin yeşil olduğunu söyleyebiliriz. Dünyaya daha yakından baktığımız zaman, daimi bir değişim ve dönüşüm içinde bulunduğunu gözlüyoruz.

İçsel olarak bir değişim dönemine girmiş bulunan kişiler, alışveriş yaparken ve kendilerine kıyafet seçerken, farkında olmadan yeşilin tonlarını tercih ederler. Çünkü renkler ihtiyacımız olan enerjinin harekete geçmesinde bize en fazla yardımcı olan unsurdur.

Şayet, bir değişim süreci içinde bulunuyorsanız ve çok fazla bunun sıkıntısını yaşıyorsanız, üzerinizde, evinizde ya da işyerinizde yeşil rengi bulundurmanızı tavsiye ederim. Böylece, ihtiyacınız olan değişim enerjisini harekete geçirmeyi başarabilirsiniz.

Yeşil rengin fazlası ise, dengenizin bozulmasına ve yaşadığınız ortamda huzursuzluk içine girmenize neden olur. Bunu dengelemek için turuncu renkli yiyecekler ve kıyafetler kullanmanızı öneririm.

(Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları