Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Hayatımızı etkileyen renkler 2

SARI

Sarı, hayatın, canlılığın, aktivitenin ve iletişimin rengidir. Bu rengi seviyorsanız, insan ilişkilerini, kalabalıkları, hareketi, haberleşmeleri seviyorsunuz demektir. Sarının yaydığı enerji, entelektüel faaliyeti ve zihinsel potansiyeli harekete geçirir.

Sarı rengi dengeli ve güçlü olarak kullanmayı başaran tipler, son derece hızlı düşünür, akıcı konuşur ve hızlı hareket ederler. Gözlemci, pratik, dikkatli ve yeni istekler peşinden koşan bu tipler, farklı kültürleri tanımak, ilginç grupların içine girmek, görülecek ne varsa herşeyi görmek isterler. Son derece sempatik, esprili ve dostça yaklaşımlarıyla bütün davetlerin aranılan, popüler tipleri haline gelirler.

Sarı rengin fazla olduğu tipler ise, kinci ve yıkıcı bir tavır gösterirler. Açık ve neşeli düşünceler yerine, olumsuz ve karanlık düşünceler içine girip depresif bir tablo çizerler. Yalnızlıktan hiçbir şekilde hoşlanmazlar. Böyle bir durumda, mor renk kullanarak sarı rengin enerjisini dengelemek gerekir. Yani mor renkli yiyecekler (patlıcan, kara lahana, erik, vb.) yemeli, üzerinizde ve çevrenizde mor renk bulundurmalısınız.

Sarı rengin eksik olduğu hallerde ise düşünce akışı zayıflar, iletişim kopuklaşır ve yeniliklere duyulan heyecan hemen hemen kaybolur. Bu tip durumlarda, hem çevrenizde, hem de üzerinizde sarı renkli aksesuar ya da eşyalar bulundurmalı, sarı renk içeren sebze ve meyvelerle beslenmelisiniz. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları