Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Karamsar mektuplara cevap

Son günlerde gelen mektupların çoğunluğunun karamsar duygularla dolu olduğunu gördüm. Bu köşede her gün yazdığım yazıları düşünerek ''demek ki ben yeterince anlatamıyorum'' duygusuna kapıldım ve bu konu hakkında daha ayrıntılı ve açık yazmaya karar verdim.

Öncelikle şunu bilmek gerekiyor: İnsan her ne ile karşılaşırsa karşılaşsın, o durumun üstesinden gelebilecek güçle donatılmış bir varlık.

Sorunlar, sıkıntılar ve çözüm bekleyen problemlerle elbette karşılaşılacak. Bütün bunlar insanın vermesi gereken sınavlar. Böylece kendi gücünü öğrenecek, kendisini tanıyıp, gelişecek. Bu sırada tabii ki zaman zaman karamsar duygulara kapılabilir.

Böyle anlarda hemen, ''Çözümü olmayan hiçbir sorun olmadığını’ düşünün ve kendinizi içinde bulunduğunuz duruma çok fazla kaptırdığınız için çıkış yolu göremediğinizi düşünün. İnsanın kendini kaptırdığı halden uzaklaşması hiç de kolay değildir. Fakat, bunun mümkün olduğunu ve daha önce sizi bunaltan durumlardan nasıl kurtulduğunuzu hatırlamaya çalışın.

Karamsar duygulardan uzaklaşamazsanız, içinde bulunduğunuz sorunu da çözemezsiniz. Bunalımın nedeni olan düşünceleri değiştirmeden bunalımdan kurtulmak mümkün değil.

Ancak, bu düşünceleri değiştirmek de ''değiştireceğim'' demekle olmuyor. Bunun için bilgi ve gayret gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları