Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Enerjinizi tazeleyin

İnsan sürekli bir koşuşturmaca içerisinde bulunduğu için ne halde olduğunun farkına varamıyor. Sürekli bitmesi gereken işler ve yetiştirilmesi gereken yerler olduğundan bütün dikkatini buna yöneltiyor ve kendisinin farkında olamıyor. Taa ki, koşacak hali kalmayıncaya kadar... Aslında bütün enerjiyi tüketinceye kadar koşuşturmak yerine zaman zaman durup nefes almak ve kendimize bakmak gerek.

Sahip olduğumuz en değerli varlık olan bedenimize gereken ilgiyi göstermeliyiz. O zaman göreceksiniz ki, istekleriniz çok daha güçlü ve dolayısıyla enerjiniz yüksek olacak.

Çalışan hanımlar ve beylerin zaten kendilerini dinlendirmeleri gerekiyor. Ancak, herhangi bir iş yerinde ciddi ve düzenli bir çalışma yapmayanlar ve ev hanımlarının sanki bütün gün evde dinleniyormuş izlenimi yaratmasına karşın, aslında çok ciddi olarak onların da kendilerine özel bir gün ayırmaları ve her gün rutin bir biçimde yapılanların dışına çıkmaları ve farklı bir gün geçirmeleri gerekir.

Haftanın bir gününü kendinize ayırın. Hem de ne olursa olsun bunu yapmaya çalışın. Bugün, içinizden gelenleri dikkatle gözden geçirin. Sevdiğiniz şeylerin neler olduğunu belirlemeye çalışın. İçsel analizinizi yapmaya çalışın ve mümkünse açık havada yapın. Bir park, orman veya deniz kıyısına gidebilirsiniz. Derin soluklar alarak çevrenize ve doğanın güzelliğine konsantre olun. Bitkileri ve etraftaki diğer canlıları inceleyin. Yaradılışın mükemmelliği üzerine düşünün. İçinize doldurduğunuz havanın size enerji verdiğini, yenilendiğinizi ve taze bir enerjiyle dolduğunuzu hissedin. Birkaç hafta bunları tekrarladıktan sonra değişimin farkına varacaksınız.

Yazarın Tüm Yazıları